MILION EURA ZA PROMOCIJU GRADA I BROJNE AKTIVNOSTI U BUDŽETU TO HERCEG...

MILION EURA ZA PROMOCIJU GRADA I BROJNE AKTIVNOSTI U BUDŽETU TO HERCEG NOVI

184
0
Podijeli

Skupština TO Herceg Novi usvojila je finansijski plan za tekuću godinu u iznosu od 1.012.104,56 eura, potvrdila je u razgovoru za Radio Jadran vd direktorica, Nataša Martić, ističući da je riječ o planu i programu koji podliježu promjenama.

Ne baš mali budžet organizacije biće utrošen u narednom periodu na “naslijeđene” manifestacije kao što su “Sunčane Skale” – za koji je opredijeljeno 30 hiljada eura, kao i učešće u troškovima snimanja filma novskog reditelja Ivana Marinovića “Igla ispod praga”. Takođe, ovim planom bio je “pokriven” i jubilarni XX HAPS.
– Ono što je važno strateški za ovu godinu, jeste izrada studije razvoja turizma Opštine Herceg Novi do 2030. god. Opredijeljena su sredstva od 50 hiljada eura prema trenutnom finansijskom planu, pojašnjava Nataša Martić.
Pored “oživljavanja” aktivnosti lokalne TO, prioritet je i isplata mjesečne nadoknade za stalno zaposlene i sezonske radnike, kojima se dugovalo od avgusta prošle godine, zaključno sa martom.
– Riječ je bilo o iznosu od skoro 40 hiljada eura, a radnici aprilsku platu mogu očekivati narednih dana, potvrdila je naša sagovornica.
Jedan od prioritetnih zadataka TO je i potraga za novim kancelarijama i prostorom, budući da je zakup u zgradi Telekoma, istekao još krajem decembra prošle godine.
– Postoji nekoliko lokacija koje su u opticaju, mada još uvijek se ne zna tačno koja od njih će biti iskorišćena. Prioritet nije seljenje glavne kancelarije, ali kompenzacija za to biće turist biro na glavnom gradskom trgu, dostupan svima, kod skalina, ispod Sat kule, na mjestu bivše “Lokande”, mada to još uvijek nije sasvim izvjesno. Ako se skoro ne donese neko rješenje, onda će se selidba obaviti u septembru ili oktobru, pojasnila je Martićka.
U toku je i tehničko osposobljavanje 4 info punkta TO, na lokacijama u Igalu kod Galeba, Meljinama kod kružnog toka, na Škveru i u Kamenarima, pa bi do kraja naredne sedmice radovi trebalo da budu završeni. Traže mogućnosti za otvaranje još nekoliko na drugim lokacijama.
Sjutra će biti raspisan konkurs za deset sezonskih radnika. Bitno je i umrežavanje punktova, kaže Martićka, zbog elektronske prijave boravka stranaca koje TO od ove godine počinje da radi. U TO nastoje da se što bolje pripreme i za turiste – izletnike, koji su koliko do prošlog ljeta, bili u Herceg Novom samo u tranzitu. Eventualno, posjetili bi Titovu vilu ili Kanli kulu. Uvjerava da će se od ove sezone to promijeniti:
– Ono na što će biti utrošena sredstva TO, jeste i promocija šetačkog turizma u zaleđu i Vrbanja kao rekreativnog centra, kako za djecu tako i za odrasle. Biće tu i uzajamne organizacije raznih događaja sa NVO u ime promocije grada – najavila je Martićka.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code