Milivoj Dukić: Ne spavam na lovorikama, uzeću najbolje što mogu od ove...

Milivoj Dukić: Ne spavam na lovorikama, uzeću najbolje što mogu od ove sezone

1188
0
Podijeli

milivoj dukic 040216Nakon završenog Sailing World Cup-a u Majamiju, novski jedriličar i olimpijac, Milivoj Dukić, trenutno “aktivno odmara” u svom gradu, gdje sakuplja i psihičku i fizičku snagu za takmičenja koja mu predstoje u ovoj sezoni.
Nezanemarljivo 23. mjesto u klasi “Laser Standard” i u konkurenciji od 98 učesnika Svjetskom kupu, Milivoju su dodatan “vjetar u jedra”, zbog čega ne krije zadovoljstvo. Ali, ne spava na lovorikama, već se usmjerava ka novim obavezama, takmičenjima, pobjedama.
U kratkom intervju za Radio Jadran, Dukić je podijelio impresije iz Majamija, koji je bio ozbiljan test za predstojeću dugu sezonu. Milivoj poručuje da će nastojati da uzme od nje najbolje. Za sve su važne bazične pripreme, koje je, kako je kazao, obavio odlično:
“Takmičenje u Majamiju sam počeo jako dobro, ali, kako je odmicalo, vidjelo se i osjetilo nedovoljno iskustvo. Ipak, mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan, jer je to nešto što se nije moglo napraviti tokom tih bazičnih priprema. Poslužilo mi je kao jedan dobar test za nastavak sezone”, priča Dukić.
milivoj dukic 040216 2On je zadovoljan dosadašnjim pripremama, ima dosta vremena za sve što treba da popravi, iako se, kako kaže, približio najboljim svejtskim jedriličarima:
“Sada moram da ostanem fokusiran i skroman, jer je to jedini način koji me i doveo do svega što sam postigao do sada, i svega što planiram da ostvarim”, čvrst je Dukić.
Ocjenjujući trenutnu spremnost, ističe da je u jedriličarskoj i fizičkoj spremnosti jako dobar, ali:
“S obzirom da je početak sezone, nije mi cilj da sam sada u top formi, već da je povećavam tokom sezone. Nedostatak velikih regata se osjeti, ali kroz Evropsko i Svjetsko prvenstvo, kao i dva svjetska kupa, nadam se da ću biti spreman za sve što me očekuje”, pojašnjava Dukić, kome je kao i svim sportistima težnja do uspjeha na Olimpijadi u Riju.
Dukić će, kako je već najavljeno, biti i promoter II Novske Skalinade koja će biti održana u nedjelju, 7. februara. Iako je riječ o sportu koji je u suprotnosti sa njegovim profesionalnim, kaže da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv organizatora da učestvuje, jer je Skalinada jedna od sigurno najplemenitijih promocija grada. Njegove prirpeme podrazumijevaju malo drugačiji režim, ali želja mu je da se oproba sa najboljima i u tom sportu:
milivoj dukic 040216 3“Prihvatio sam poziv Triatlon kluba Herceg Novi sa velikim oduševljenjem i željom da učestvujem. Riječ je o bitnoj stvari za grad, jer je prošle godine bila organizovana na besprekoran način. To je jedna jako interesantna sportska manifestacija i mislim da će Novljani uživati, a nadam se i da će nas vrijeme poslužiti”, zaključio je Dukić.
Nakon “Skalinade”, Dukić opet “razapinje jedra” i nastavlja pripreme za Evropsko prvenstvo, koje je na programu od 28. 02 – 5. 03. na Las Palmasu, gdje putuje 21. februara. Sedmodnevne pripreme sredinom mjeseca odradiće u Splitu, a krajem marta učestvovaće na R+Evropskom kupu na Palma de Majorci.
Podsjetićemo, Dukić je prvi crnogorski sportista koji je obezbijedio učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, plasmanom u ”zlatnu grupu” Svjetskog prvenstva za lasere u Kingstonu (Kanada) prošle godine.
Dukić je poslije tri dana kvalifikacija osvojio 37. poziciju među 159 najboljih svjetskih jedriličara, a prema propozicijama – 50 najbolje rangiranih nacija na Svjetskom prvenstrvu ima pravo učešća na Igrama u Riju.
Dukić je na kraju zahvalio i redakciji Radija Jadran:
“Hvala Vam što pratite moj rad, ja vas redovno čitam i zaista radite dobar posao”, zaključio je naš sagovornik.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code