MILIVOJE DUKIĆ UŠAO U „ZLATNU GRUPU“ NA SVJETSKOM PRVENSTVU I ISPUNIO NORMU...

MILIVOJE DUKIĆ UŠAO U „ZLATNU GRUPU“ NA SVJETSKOM PRVENSTVU I ISPUNIO NORMU ZA OLIMPIJADU

248
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Član JK „Jugole Grakalić”, Novljanin Milivoje Dukić je u Kingstonu, u Kanadi na Svjetskom prvenstrvu u klasi „Laser standard”, nakon kvalifikacija, zauzeo 37. mjesto i ušao u “zlatnu grupu”.

U Kingstonu, gradu na obali jezera Ontario, 2.jula počelo je Svjetsko prvenstvo u klasi Laser standard za muškarce, a među 159 takmičara, Dukić je postigao izvanredan rezultat. Pogotovo ako se zna da prva 53 takmičara čine „zlatnu grupu” i da se na ovom svjetskom prvenstvu ostvaruje norma za Olmpijadu 2016.gopdine. S obzirom da na Olimpijskim igrama u Brazilu ima mjesta samo za 50 nacija, naš Milivoje Dukić ostvario je dobru poziciju za svoj novi olimpijski san.
No, rezultat iz Kanade još nije konačan. On će biti poznat do kraja sedmice, odnosno 8.jula kada i završava Svjetsko prvenstvo. S obzrom da je Dukuć uvijek na regatama postizao bolje rezultate u posljednjim trkama, za očekivati je i da u Kanadi samo popravi poziciju koja mu je već obezbijedila mjesto u olimpijskoj jedriličarskoj eliti.
U crnogorksom nacionalnom timu sa Dukićem u Kingstonu je i Igor Les iz tivatskog „Delfina”, ali on nije prošao kvalifikacije i ostao je u „srebrnoj grupi”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code