MILO ĐUKANOVIĆ: TIVAT OGLEDAN MODEL ZA USPJEH DRUGIM OPŠTINAMA

MILO ĐUKANOVIĆ: TIVAT OGLEDAN MODEL ZA USPJEH DRUGIM OPŠTINAMA

177
0
Podijeli

Upravo ovdje možemo svejdočiti o kvalitetu rada i upravljanja jednom opštinom, koji je doveo do očiglednog razvoja uključujući i unpređenje kvaliteta života stanovnika – kazao je premijer Milo Đukonović, nakon današnje radne posjete opštini Tivat.

On se sastao sa predsjednikom Opštine, Ivanom Novoselom i njegovim saradnicima, nakon čega se susreo i sa predstavnicima investicionih kompanija Porto Montenegro, Luštica Bay i Qatari Diar.
Đukanović je prisustvovao i otvaranju novoizgrađene autobuske stanice u Tivtu, koja je izgrađena u partnerstvo opštine i kompanije „Franca”.
– Tivat je za relativno kratko vrijeme napravio ogroman iskorak, postao izazov i ogledan model za sve druge opštine – istakao je Đukanović koji je sa predstavnicima lokalnog rukovodstva razgovarao i o ostalim infrastrukturinjim pitanjima, problemu regulacije otpadnih voda, saobraćajnoj infrastrukturi na Luštici, posebno vodosnabdijevanju.
Razgovajući sa značajnim investitorima iz Tivta, Đukonović je naglasaio da je prepoznat značaj obostranog partnerstva.
– Veoma jasno sam im predočio da Vlada ima vrlo precizno definisan cilj, ambicozan cilj, a to je da Crna Gore stane uz rame sa najprestižnijim evropskim tursitičkim destinacijama. Ko god želi da radi sa nama na razvoju tog projekta i ka tom cilju naš je partner – istakao je on.
Vlada ima veoma pozitivno iskustvo sa Porto Montenegrom, koji je, prema riječima Đukanovića očigledno doprinio crnogorskoj turističkoj i ukupnoj prestižnosti i nastavlja da dopinosi svojim razvojem. Takav doprinos očekujemo i od Luštice, i od razvoja projekta Plavi horizonti – napomenuo je premijer.
Do uspjeha u investicionom ciklusu u Tivtu došlo je saradnjom Vlade, lokalne samouprave i privatnih investitora, a niko od njih nije propustio da istakne upravo doprinos opštine. I upravo se u tome ogleda razlika kvaliteta uprvaljanja lokalnom upravom u Tivtu u odnosu na druge opštine, i to je najvažniji dio objašnjenja zašto je Tivat tako snažno iskoračio u posljednjih 5 godina i postao druga po razvijenosti opština u državi, kzao je Đukanović.
On je podsjetio da je Tivat opština koja ne kuburi sa budžestskim deficitom, već godinma ostvaruje više prihoda nego rashoda, što nije slučaj sa državnim budžetom.
– Kao što znate država Crna Gora ima ozbiljan dug u odnosu na opštinu Tivat, a uprkos tome hrabro donosimo odluke da se ulazi u realizaciju investicionih projekata poput, Auto puta.-
Procjenjujući značaj projekta Luštica i podsjećajući na ugovorene obaveze sa investitorima, kao država smo pokazali spremnost da budemo suinvestitor u izgradnji puta između Tivta i Luštice, da bismo na taj način stvorili važnu pretpostavku za bolju valorizaciju lokaliteta Luštice, kazao je premijer.
On je najavio da je Vlada na dobrom putu da definiše povoljne izvore finansiranja za završetak projekta vodosnabdijevanja Luštice, što će veoma doprinijeti dinamičnom daljem razvoju Tivta i neće ugroziti održivot tivatskih finansija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code