Milorad Đurović, URA: DPS i SDP došli glave Institutu Igalo

Milorad Đurović, URA: DPS i SDP došli glave Institutu Igalo

1267
12
Podijeli

Poslije par decenija urušavanja Instituta Igalo i brojnih namjerno nerealizovanih tendera, juče su DPS/SDP-ovci stavili dugo planirane potpise na poništenje ove jedinstvene kompanije – poručuje Milorad Đurović, predsjednik URA Herceg Novi.
– Kreatori „rata za mir“ čak 20 mirnodopskih godina nijesu uspjeli da toj renomiranoj instituciji do kraja unište međunarodni ugled i dođu joj glave. Prekjuče su, izgleda, u tome konačno uspjeli. Za 10 miliona eura. Za mrvicu njegove stvarne vrijednosti. Samo da i njih iz nekog budžeta namaknu u planiranih 6 mjeseci.
– Odluku su smjestili u orkestriranu mutljavinu kontroverzi oko pozivnice za članstvo u NATO, istrage dvadesetogodišnjih „poslovnih“ poteza budvanskih, barskih i onih DPS/SDP funkcionera (o čemu, izuzev njih,odavno svi sve znamo) i simulacije poništenja ugovora o privatizaciji bolnice Meljine (već ih mnogo košta a ne doprinosi ni finansijski ni glasački). Stratezi uništenja crnogorske privrede i sopstvenog bogaćenja i dalje računaju na podršku onih koje potkupljuju sa 50 ili 50 miliona naših eura, ili nekom građevinskom dozvolom, ili ne slanjem inspekcija, ili diplomatskim namještenjem, kreditima, opraštanjem poreza, komisijama, odborima… – smatra Đurović.

– No, nije baš sve tako crno za Igalo. Pošto decenijama svjesno ne rješavaju komunalne i druge probleme oko Instituta (da mu cijena slučajno ne poraste i da strateški investitori slučajno ne nabasaju u naše krajeve) možda je došlo vrijeme da se, o trošku građana, poslije 20 godina uklone barake Energoprojekta, parkirane mašine, građevinski šut i slični otpadi decenijama deponovani u okruženju ovog SPA centra. Da im vile koje planiraju izgraditi budu vrijednije kad se budu prodavale – kaže Milorad Đurović.

Picerija i restoran

– Možda sada Igaljani umjesto parka Titove vile dobiju prskalice i zelenu travu oko IWG vila i izdrže desetogodišnju gradnju, prekid norveškog i drugih programa, prazne ulice, butike, restorane…? Ali možda im za uzvrat Fondovi pomognu da prekvalifikuju doktore i fizioterapeute u građevince? Možda i Igalo dobije savremeni sistem prečišćavanja otpadnih voda? O prečišćavanju političkih otpadnih voda i novim društvenim vrijednostima još se dogovaramo dok oni 25 godina odrađuju posao za sebe i sebivrijednosno bliske ljude.
Istovremeno, Crna Gora postaje na svakom metru svoje površine politički, vlasnički i katastarski sve upitnija. No, možda i tome dođe kraj na narednim izborima – poručuje na karju saopštenja Milorad Đurović, predsjednik URA Herceg Novi.

12 Komentari

 1. Jedini pametan čovjek ,neokaljanog ugleda i znanja. Sve ono što se danas ne cijeni. Ne obaziri se na botove DRPS koalicije i učini nešto,Đuroviću. Nikad nije prekasno!!!!! Najgore je ćutati a mi to samo umijemo,izgleda!
  0  0
 2. Jeli ovo direktor koji dobi stan od Instituta na pjenu od mora?
  Jeli ovo direktor koji dade na dugogodišnje korištenje cijelo sprat Instituta privatniku ?
  Jeli ovo direktor u čijem mandatu je prepolovljen broj doktora u Institutu?
  Ne ovo je BIVŠI DIREKTOR KOJI MISLI DA NOVLJANI IMAJU KRATKO PAMĆENJE. ..
  0  0
 3. Moj Milorade,u tvoje vrijeme je banja i krenula nizbrdo… Ko te nagovori da izdas ovo saopstenje, pa od tebe je sve i pocelo… Ovo saopstenje je tragikomicno…
  0  0

Ostavite komentar

*

code