Miloš Karadaglić sa svjetskim umjetnicima na Don Brankovim danima muzike

Miloš Karadaglić sa svjetskim umjetnicima na Don Brankovim danima muzike

961
0
Podijeli

Milos karadajglic2Jedan od istaknutih programa KotorArt Don Brankovih dana muzika,  Miloš Invites, na kojem će nastupiti naš gitarista svjetske reputacije, Miloš Karadaglić, organizovan je u partnerstvu sa Lušticom Bay, koja će  ovom prilikom poslužiti i kao nesvakidašnja scenografija.

Miljenik crnogorske publike, do sada je bio čest gost Don Brankovih dana muzike, a ovaj put će u okviru ekskluzivnog koncepta KotorArt-a zapravo predstavljati domaćina. Svjetski poznati umjetnik je tako dobio priliku da po svom izboru pozove i ugosti svjetski priznate soliste, te da   zajedno sa njima osmisli zajedničke nastupe za crnogorsku publiku.

Picerija i restoran

Gosti Miloša Karadaglića biće njegovi prijatelji, afirmisani umjetnici, ekskluzivci najveće izdavačke kuće za umjetničku muziku Deutsche Grammophon: mecosopran KlaraMoriz, klarinetista Andreas Otenzamer i harmonikašica Ksenija Sidorova.

U okviru projekta Miloš Invites publika će imati priliku da uživa u širokom repertoaru koji uključuje djela poznate svjetske muzičke literature od Baha do Bitlsa i to na dva koncerta. Prvi koncert biće održan 30. jula na plaži Luštice Bay, dok će kotorska publika renomirane umjetnike moći da čuje i na Ljetnjoj pozornici u Kotoru 31. jula.

Miloš Karadaglić je pažnju svjetske javnosti   privukao   2011.   godine   debitantskim   albumom Mediterráneo,  koji   je   tada   predstavio   i   na   Don   Brankovim  danima   muzike   u   Kotoru.   Rođen   u Podgorici, gdje   je   sa   osam   godina   počeo   da   svira   gitaru, Karadaglić   je   sa   sedamnaest   upisao Kraljevsku   muzičku   akademiju   u   Londonu. Kao   ekskluzivni   umjetnik   izdavačke   kuće  DeutscheGrammophon  izdat je njegov drugi album  Latino  2012. godine, za koji je dobio nagradu Classic Brit i Echo Klassik, a potom i albumi  Miloš,  Canción  i drugi. Nastupao je pred publikom Evrope, Azije i Amerike u gotovo svim prestižnim svjetskim dvoranama, a kao solista imao je prilike da   sarađuje   sa   Simfonijskim   orkestrom   Atlante,   Kraljevskim   škotskim   nacionalnim   orkestrom, Londonskom filharmonijom, Engleskim kamernim orkestrom, Filharmonijom Hong Konga, i dr. Mecosopran  Klara  Moriz,koja se istakla kao umjetnik nove generacije (New Generation Artist)   BBCRadija 3.

Osamnaest   glavnih   i   preko   stotinu   pratećih   programa   KotorArt   Don   Brankovih   dana   muzike održavaju se u periodu od 13. jula do 17. avgusta, pod pokroviteljstvom UNESCO-a, Ministarstva kulture i Opštine Kotor, a sa podrškom Luštice Bay, Coca-Cole, Prve banke Crne  Gore i  drugih sponzora i partnera.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code