Miloš Karadaglić sa svjetskim umjetnicima na Don Brankovim danima muzike

Miloš Karadaglić sa svjetskim umjetnicima na Don Brankovim danima muzike

754
0
Podijeli

Milos karadajglic2Jedan od istaknutih programa KotorArt Don Brankovih dana muzika,  Miloš Invites, na kojem će nastupiti naš gitarista svjetske reputacije, Miloš Karadaglić, organizovan je u partnerstvu sa Lušticom Bay, koja će  ovom prilikom poslužiti i kao nesvakidašnja scenografija.

Miljenik crnogorske publike, do sada je bio čest gost Don Brankovih dana muzike, a ovaj put će u okviru ekskluzivnog koncepta KotorArt-a zapravo predstavljati domaćina. Svjetski poznati umjetnik je tako dobio priliku da po svom izboru pozove i ugosti svjetski priznate soliste, te da   zajedno sa njima osmisli zajedničke nastupe za crnogorsku publiku.

Gosti Miloša Karadaglića biće njegovi prijatelji, afirmisani umjetnici, ekskluzivci najveće izdavačke kuće za umjetničku muziku Deutsche Grammophon: mecosopran KlaraMoriz, klarinetista Andreas Otenzamer i harmonikašica Ksenija Sidorova.

U okviru projekta Miloš Invites publika će imati priliku da uživa u širokom repertoaru koji uključuje djela poznate svjetske muzičke literature od Baha do Bitlsa i to na dva koncerta. Prvi koncert biće održan 30. jula na plaži Luštice Bay, dok će kotorska publika renomirane umjetnike moći da čuje i na Ljetnjoj pozornici u Kotoru 31. jula.

Miloš Karadaglić je pažnju svjetske javnosti   privukao   2011.   godine   debitantskim   albumom Mediterráneo,  koji   je   tada   predstavio   i   na   Don   Brankovim  danima   muzike   u   Kotoru.   Rođen   u Podgorici, gdje   je   sa   osam   godina   počeo   da   svira   gitaru, Karadaglić   je   sa   sedamnaest   upisao Kraljevsku   muzičku   akademiju   u   Londonu. Kao   ekskluzivni   umjetnik   izdavačke   kuće  DeutscheGrammophon  izdat je njegov drugi album  Latino  2012. godine, za koji je dobio nagradu Classic Brit i Echo Klassik, a potom i albumi  Miloš,  Canción  i drugi. Nastupao je pred publikom Evrope, Azije i Amerike u gotovo svim prestižnim svjetskim dvoranama, a kao solista imao je prilike da   sarađuje   sa   Simfonijskim   orkestrom   Atlante,   Kraljevskim   škotskim   nacionalnim   orkestrom, Londonskom filharmonijom, Engleskim kamernim orkestrom, Filharmonijom Hong Konga, i dr. Mecosopran  Klara  Moriz,koja se istakla kao umjetnik nove generacije (New Generation Artist)   BBCRadija 3.

Osamnaest   glavnih   i   preko   stotinu   pratećih   programa   KotorArt   Don   Brankovih   dana   muzike održavaju se u periodu od 13. jula do 17. avgusta, pod pokroviteljstvom UNESCO-a, Ministarstva kulture i Opštine Kotor, a sa podrškom Luštice Bay, Coca-Cole, Prve banke Crne  Gore i  drugih sponzora i partnera.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code