MILOŠ KONJEVIĆ: LEKIĆ DA DA SAGLASNOST ZA NAŠEG KANDIDATA

MILOŠ KONJEVIĆ: LEKIĆ DA DA SAGLASNOST ZA NAŠEG KANDIDATA

171
0
Podijeli

Novska lista u hercegnovskom parlamentu ima jednog odbornika, Miloša Konjevića, koji je istovremeno i predsjednik te partije, ali i dio Demokrastkog fronta na državnom nivou.

Zato je u predstojećim izborima za predsjednika opštine Herceg Novi zanimljiv njegov odnos kao opozicionara u lokalnoj Skupštini, spram manjih koalicionih partnera iz vlasti, koji su dio Demokratskog fronta. Jer, iz Novske liste su najavili svog kandidata, a pri tom računaju na podršku NOVE i PZP-e, koji su na državnom nivou dio DF-a, a na lokalnom sa SNP-om dio vlasti. Evo, kratkog razgovora sa Milošem Konjevićem:

Picerija i restoran

Radio Jadran: Više puta ste kazali da će Novska lista imati svog kandidata za predsjednika Opštine. Ko će to biti?
Miloš Konjević: Imali smo Opštinski odbor i jednoglasno je donijeta odluka da imamo svog kandidata. Nećemo još da otkrivamo njegovo ime. Samo možemo reći da je to jedan vrlo častan i pošten čovjek, koji se već dokazao na mnogim bitnim funkcijama u ovom gradu i očekujemo podršku najmanje 25-26 odbornika u parlamentu.
Radio Jadran: Je li Vaš kandidat sa Vaše izborne liste ili neke druge?
Miloš Konjević: Kandidat nije sa naše izborne liste. Da li je sa druge nećemo da otkrivamo. Kontaktirali smo i Miodraga Lekića da dobijemo podršku Demokratskog fronta i njegovih subjekata u Herceg Novom, NOVE i PZP-a. I Novska lista je dio Demokratskog fronta, jedan član Predsjendištva DF-a. Na posljendjim parlamentarnim izborima u Herceg Novom, DF je osvojio 4500 glasova, naspram SNP-a, koji je osvojio 3300 glasova. Zato smatram da Novska lista i Demokratski front imaju pravo na predsjendika opštine, jer više od hiljadu glasova u odnosu na SNP nam daje to pravo, kao i daje hrabrost da predložimo svoga kandidata.
Radio Jadran: Kako komentarišete to što kandidat SNP-a Obrad Gojković na neki način računa na podršku Novske liste, ako bude trebalo, dajući Vam komplimente da ste konstruktivna partija?
Miloš Konjević: To je smiješno. Gospodin Obrad Gojsković neće imati moju i podršku Novske liste. Mi smo završili davno sa tom pričom i kada smo izašli iz koalicije u kojoj smo bili 7-8 mjeseci. Ušli smo u politiku čistog srca da mijenjamo stvari na bolje u ovom gradu. Ove dvije godine potvrđuju da su mnoge stvari loše i da se u gradu ništa nije promijenilo. Mijenjaju direktore ustanova i preduzeća po dvije godine, nikako da ih izaberu, ništa kvalitetno nije napravljeno. Želimo da se ide ka pomirenju naroda u ovom gradu i da budući kandidat za predsjednika opštine ima podršku svih odborničkih klubova, a ne samo dijela parlamenta.
Radio Jadran: Kako je to moguće, s obzirom da je Novska lista izašla iz vlasti, a sada se pozivate na Demokratski front i saglasnost lidera DF-a Miodraga Lekića za vašeg kandidata. Znate da je koalcionim sporazumom NOVA i PZP obavezna da pruži podršku kandidatu SNP-a, kako onda možete računati na njihove glasove?
Miloš Konjević: Rekao sam tako, pošto u Herceg Novom nije formiran Demokratski front i lokalni izbori su bili prije osnivanja DF-a i prije parlamentarnih izbora. Milsim da je Miodrag Lekić ličnost i autoritet, koji može da promjeni mnoge stvari u Crnoj Gori. Mi smo opozicija u Herceg Novom, a takođe smo opozicija i na državnom nivou.
Radio Jadran: Dvostruka opozicija ima namjeru da postane pozicija?
Miloš Konjević: Da, sami protiv svih u suštini.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code