Mini trail liga, od novembra do maja, u 10 kola

Mini trail liga, od novembra do maja, u 10 kola

0
Podijeli

U organizaciji NVO „Orjen Outdoor“, uz podršku kompanije „LAZURE“ Marina & Hotel i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena startovaće u novembru nova LAZURE novska sky MINI trail liga. Planirano je da traje sve do maja iduće godine.

– Liga će se sastojati od 10 kola u kojima nam je cilj da upoznamo širu javnost sa svim disciplinama koje obuhvataju trail running i sky running, naravno u mini obliku, prilagođenom svima koji žele da se okušaju u ovome sportu. Navodi Saša Kulinović iz ove NVO.
Sa sličnom, ali kraćom ligom su počeli ove godine i imali veliki odjek u Boki, Budvi, Cetinju, Podgorici, Baru i Dubrovniku. U takmičenju je učestvovalo 78 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tada su trke održavane na sedmičnom nivou, a liga se sastojala od 6 kola.

Picerija i restoran

– Liga je imala uticaj na veći broj trkača koje smo upoznali sa trail i sky running-om opremom koja se koristi, terenima na kojima se trenira, trkama koje se održavaju u okruženju i šire, koji su počeli aktivno da se bave ovim sportom – podsjeća Kulinović.

Iz ove NVO nastoje i da isprave uočene sve nedostatke sa prethodnog takmičenja, pa tako namjeravaju da povećaju broj kola lige kao i da dodaju nove discipline. Ujedno ovogodišnja liga biće povod i za edukaciju trkača kada je riječ o obaveznoj opremi koja je potrebna i kako je nabaviti, sistemu treninga kao i promociji kompletnog zaleđa Herceg Novog sa planinom Orjen.
Liga od 10 kola počinje 11. novembra i trajaće do maja kada je planirana i svečana dodjela medalja i nagrada najboljima.

Evo, rasporeda:
11. novembar Borići – Vratlo – Borići Mini Trail
25. novembar Topla – Sv. Ilija (Mokrine) – Topla Sky Mini Race
09. decembar Kameno (Čakoton) Sky Mini Extreme
13. januar Radoštačko Sedlo Night Mini Vertical
27. januar Bjelotina Mini Ultra Trail
10. februar Spile Mini Vertical
24. februar Vrbanj Snow Trail
03. mart Savinska Dubrava Night Mini Trail
21. april Kruševice – Vučiji Do – Kruševice Mini Trail
05. maj Vrbanj Sky Mini Race + Ceremonija Dodjele Medalja

Svi učesnici prijavom online za trku su saglasni da to čine isključivo na sopstvenu odgovornost i prije svake trke potpisaće i izjavu. Organizator zbog nepredviđenih događaja i u slučaju više sile ima mogućnost da promjeni datum trke, zamjeni dvije trke, promjeni rutu ili krajnje odloži trku.
Bodovaće se svi trkači koji učestvuju na bilo kojoj od trka i biće uneseni u konačan plasman.

Svaka trka nosi sljedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 10 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige. Poredak je odvojen za muškarce i žene.

Trka Bjelotina Mini Ultra Trail će imati 2 varijante i kraća će se bodovati sa -50 % bodova, a posljednja trka Vrbanj Sky Mini Race će se bodovati sa +20 % bodova

Najave trka biće na facebook stranici www.facebook.com/OrjenOutdoor sa blagovremenim informacijama o ruti, dužini i visinskoj razlici, kao i o svim detaljima. Mjerenje vremena biće elektronsko. Okrepa u vidu voća, čokoladica, vode i soka. Startnina po trci biće 5 eura.

Kontakt: Saša Kulinović / NVO „ORJEN OUTDOOR“/ E mail: orjenoutdoor@gmail.com /Tel, Viber: +382 69 603 389

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code