Ministar Purišić posjetio Dječiji dom Mladost i Dnevni centar

Ministar Purišić posjetio Dječiji dom Mladost i Dnevni centar

1
Podijeli

U Dječjem domu Mladost u Bijeloj  boravi oko 90-oro djece uzrasta od tri godine do punoljetstva. Od osnivanja do danas kroz ovu ustanovu je prošlo oko 2.000 djece. Od posebnog značaja za rad institucije i sistema socijalne i dječje zaštite je činjenica da je, kroz reformu sistema socijalne i dječije zaštite, izvršena deinstitucionalizacija djece od nula do tri godine, što u tom procesu Crnu Goru čini liderom u region, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja nakon posjete Domu ministra Kemala Purišića.

On je sa saradnicima  obišao i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i Prelaznu stambenu zajednicu, koji predstavljaju dva nova servisa implementirana od 2016. godine.

Picerija i restoran

Upoznao se sa planovima za naredni period, a to su uvođenje Nacionalne dječije SOS telefonske linije, Prihvatilište za djecu žrtve nasilja u porodici i Projekat solarne elektrane.

„Posebna pažnja menadžmenta, stručnih radnika i vaspitnog osoblja ove ustanove usmjerena je ka stvaranju boljih uslova za život i rad djece, ka njihovom osamostaljivanju, radnom osposobljavanju i što boljoj pripremi za izlazak iz institucije“, zaključuje se u saopštenju.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code