Ministarstvo ne spori isplatu otpremnina za 65 bivših radnika Brodogradilišta

Ministarstvo ne spori isplatu otpremnina za 65 bivših radnika Brodogradilišta

1348
1
Podijeli

brodogradiliste prazan dok 070316Penzionisani radnici Jadranskog Brodogradilišta Bijela, njih 65, kojima još nijesu isplaćene otpremnine, nijesu se ovog jutra okupili na kapiji firme radi mirnog protesta. Dogovorili su da naprave petnaestodnevnu “pauzu”, ne bi li u međuvremenu njihovi zahtjevi prema resornom Ministarstvu dobili pozitivan epilog. Ipak, ukoliko do sljedećeg ponedjeljka ne bude nikakve promjene, dogovoreno je novo okupljanje, u 7.30 h, kazao je našem radiju predstavnik penzionera, Milivoje Bojanović:

“Nadam se nekim pozitivnijim vijestima. Kontaktirao sam samo Ministarstvo pomorstva i saobraćaja, razgovarao sam i sa ministrom i pomoćnikom ministra, pa ćemo sačekati. Nije mi konkretno ništa rečeno kada će biti isplata, ali taj će nam novac sigurno pripasti. Resorno Ministarstvo mi je pismeno obećalo da će oni to da ispoštuju, kao što je dogovoreno”, kazao je Bojanović.

Picerija i restoran

Penzionisani radnici Brodogradilišta mirnim protestima više od mjesec nastoje skrenuti pažnju nadležnima na problem oko isplate 520 hiljada eura za otpremnine. Bojanović nije želio da komentariše zbog čega je došlo do kašnjenja, podjsećajući da bi svakom penzioneru trebalo da bude isplaćeno u prosjeku 8 hiljada eura. Oni su danom uvođenja stečaja stekli pravo na penziju, a ostali su bez posla i otpremnina.

Prethodno, početkom septembra, otpremnine je dobio 201 stečajac Brodogradilišta.

1 komentar

  1. Zašto je potrebno da ljudi svoje pravo traže okupljanjem i protestima,što je ponižavajuće i iscrpljujuće,ili se radi o nečemu drugome?Može li se išta dobiti redovnim putem da se živi u miru?
    0    0

Ostavite komentar

*

code