Ministarstvo prosvjete: Baždar u košmaru uvlači đake u političku priču

Ministarstvo prosvjete: Baždar u košmaru uvlači đake u političku priču

2742
11
Podijeli

os milan vukovic 4Neistiniti su navodi Milovana Baždara, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, reagujući na tvrdnje člana Građanskog pokreta URA, Milovana Baždara, koji je zatražio ostavku ministra prosvjete, Predraga Boškovića i drugih nadlažnih zbog neodgovornog odnosa prema đacima Osnovne škole “Milan Vuković”.

Navodi Baždara su rezultat košmara u kome se on nalazi zbog pokušaja da učenike i obrazovno-vaspitnu ustanovu “uvuče” u političku priču. Jer, tvrdnje da učenici i roditelji nemaju nikakvu “ozbiljnu informaciju” o početku nastave u školskoj 2016/2017. godini su neistiniti, saopšravaju iz Ministarstva. Podsjećaju da je još ranije dogovoreno da nastava počne 19. septembra.

Picerija i restoran

Smatarju da Baždar ne bira sredstva za sopstvenu političku promociju i promociju pokreta kome pripada, pa daje neistinite izjave kojima, kako kažu, bezbjednost učenika i zaposlenih u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi  stavlja u drugi plan.

“Za razliku od Vas, mi nećemo dozvoliti da se njihova bezbjednost ni u jednom trenutku ugrozi, što se za Vas ne može reći. Upravo iz razloga njihove bezbjednosti je i donijeta odluka da se odloži izvođenje nastave, a na sastanku sa članovima Savjeta roditelja kojem ste i Vi prisustvovali dogovoreno je da nastava počne 19. septembra”, kažu iz pr službe Ministasrtva.

Podsjećaju i da je Vlada Crne Gore samo za prvu fazu rješavanja problema klizišta na Savini opredijelila 535.000 eura, kako bi ovaj problem trajno riješili te osigurali učenicima i zaposlenima da borave i rade u bezbjednim objektima.

“I na kraju, gospodine Baždar, 16. oktobra kad se probudite iz sopstvenog košmara, shvatićete da su svi Vaši pokušaji uplitanja obrazovno-vaspitnih ustanova i učenika u politiku i prikupljanje političkih poena besmisleni i uzaludni”, poručili su iz Ministarstva prosvjete.

11 Komentari

 1. ….a i ministar je političar,a svi mi u problemima.Kad će da snosi svako svoju odgovornost u skladu sa svojim mjestom rada i da to zna narod?Puštite se priča po medijima.
  0  0
 2. Svi moramo da budemo političari,pa da vidimo ove koji misle da nekoga prevare.Zato treba ići u školu i učiti,a nije važno đe je škola.
  0  0
 3. Ne samo on,nego mnogi političari ne biraju sredstva, ni objekte manipulacije,jer je to osnova politike i na to nasjedaju samo slabi i okupirani svojim problemima koje su isti stvorili.Treba sve ignorisati i sebi tražiti dostupan način života ,snalaziti se u pravome smislu,a ne čekati njih da nam sve riješe.Narod mora da koristi politiku,kao i ona njega.
  0  0
 4. Vidi se iz ovako uopstenog odgovora,bez ikakvog argumenta,da sve kritike stoje.Ali,moramo razumjeti i ministra.Pa,ljudi,ne odrzava se Olimpijada,i to jos u Riu,svake godine!Ko bi jos odolio da ne podje tamo?!A za djake,sada ce ministar,nakon povratka iz Ria,da prione na posao i da brzo i,iznad svega kvalitetno,rijesi problem.
  0  0
 5. Baždar mi je oduvijek bio odbojan, ali ovo što je napisao je u potpunosti u pravu.
  Što gospoda iz ministarstva ne odgovore šta to nije tačno u Baždarevom reagovanju?
  Nisu mogli ništa raditi u junu, julu i avgustu nego su čekali septembar da počnu da razmišljaju gdje će sa 730-oro djece.
  Mora da se čekalo da se ministar rukometa i prosvjete vrati sa Olimpijade u Rio de Žaneiru.
  0  0
 6. Iako sam glasac dps opcije,Bazdar iznosi cinjenice koje su realne.Ne mogu djeca da snose posledice neodgovornih ljudi.Zasto se ranije nije reagovalo,sto to ministar nije potencirao obzirom da je bio upoznat sa cijelom situacijom.Zna li isti ministar da se od djece tj.roditelja traze sredstva za skolu tipa da se kupe klime,farba za krecenje,popravi krov i sl.Cija je to obaveza nasa ili njihova.Narod se bori sa golom egzistencijom,pojedini roditelji ne mogu djeci da priuste osnovne stvari za zivot a o skoli da ne pricamo.Sve nam propada niko ne gleda drustvo samo licni interes..

  Sramota…
  0  0

Ostavite komentar

*

code