Mještani da ne bacaju zeleni otpad pored kontejnera, a nadležni u JKS...

Mještani da ne bacaju zeleni otpad pored kontejnera, a nadležni u JKS da budu ažurniji

18
Podijeli

Neblagovremeno odvoženje komunalnog i zelenog otpada na rivijeri, sudeći po pritužbama mještana,  problem je sa kojim se susrijeću svakodnevno, bez reakcije nadležnih.

U Baošićima skoro mjesec niko ne odvozi zeleni otpad pored kontejnera, dok se kontejneri prazne, tvrde naši slušaoci iz Baošića, koji su nam proslijedili fotografiju kontejnera u blizini restorana Papagaj.

Picerija i restoran

– Preko mjesec stoji šut i zeleni otpad koji niko neće da očisti. Komunalci istresu kontejnere, a ovo samo ostave. Onda se na ovo baca svakakvo smeće, smrad se širi, užas. Slično je i na drugim mjestima u Baošićima i Đenovićima. Zvali smo ih 100 puta, malo su pokupili, ostalo sve stoji ovako, tvrde mještani.

Direktor preduzeća Čistoća Borivoje Bonić, kaže da je odvoženje zelenog otpada nadležnost Komunalno stambenog preduzeća, a komunalnog otpada nadležnost Čistoće. To je jasno definisano i na opštinskom Koordinacionom odboru:

– Njihova je obaveza da odvoze oko boksova sav zeleni i građevinski otpad, a naša komunalni. Naše ture idu redovno, sada pojačanim režimom, ujutru od 4-11h, i poslijepodne od 15 – 20 h, kaže Bonić.

Sa druge strane, direktor Komunalno stambenog Branko Crnogorčević, kaže nam, da iako kubure sa dotrajalim voznim parkom, pokušavaju da rivijeru održavaju u pristojnom stanju, te da su skoro svaki dan upravo na potezu od Đenovića do Bijele, odakle odvoze zeleni otpad. Najveći krivac za takvo stanje su, kako kaže, upravo oni isti koji otpad ostavljaju, a onda zovu da se žale:

– Rivijeru su zapuštili isti mještani koji zeleni otpad i šut bacaju mimo svake kulture, a mi ne možemo postići. Kad su male količine zelenog otpada, to se može odložiti pored kontejnera i mi onda sa jednim kamionom obiđemo čitavu rivijeru. Ali, kad oni ostave po 3 kubika zelenila i šuta, mi onda i po tri puta moramo ići na to jedno mjesto da bi to odvezli. I što smo onda napravili ? – pita Crnogorčević.

On je apelovao na sve građane koji sređuju bašte i okućnice, da zeleni otpad ne odlažu pored kontejnera, već da zato kontaktiraju Komunalno stambeno kako bi dogovorili odvoz otpada.

18 Komentari

 1. Moze li neko odgovoriti iz Komunalne policije kada ce biti uklonjeni nelegalni objekti ( cerge ) na Gomili u koji ma se vrsi recilliranje sekundarnih sirovina. Zeljeza , bakra i ostalog. Sve djeci nasoj pod nos. Prijavljivano vise puta stiti ga kominalna policija ili neko u Opstini.

 2. Ma ne rade nista, samo ovim budzama u vrtove i baste. Prije neki dan su DRK-rezali palme i sve očistili. A ove deponije šuta i zel odpada nemogu.

  • Pa ok je ako ga ovi iz komunalne uhvate na licu mjesta ali kako ce nekoga kazniti ako samo vide zeleni otpad pored kontejnera, ne pise na grane adresa. Mada svi treba da pojacaju rad to nije sporno.

 3. Pa normalno, prvi mjestani moraju da povedu racuna o svom mjestu i kako se ponasaju pa onda svi ostali. A dje nam je predsednik mjesne zajednice,sto malo ne apeluje na gradjane. Bitno da je sebi asfaltiro put do kuce!!!!

 4. Upravu je! Gradjani moraju bit odgovorni i povest malo racuna. Isto ko kad komunalni- kucni odpad ubace u malu kantu za smece umjesto u kontejner.

 5. Zar komunalna policija ne bi trebalo da kaznjava izbacivanje zelenog odpada u ovim kolicinama pored puta…. Svi znaju ko baca i ko se neodgovorno ponasa, a niko nece da prijavi a svima smeta. A komunalna policija ne radi svoj poso….

  10
 6. JE LI VI NA OVOJ SLICI VIDITE ZELENI OTPAD ? U POSLEDNJA 4 DANA SAMO SA RIVIJERE JE ODVEŽENO 15 TURA OTPADA,A SA OVE POZICIJE 3 TURE.ŠTA RADI KOMUNALNA POLICIJA I DA LI IKOGA KAŽNJAVA.

  12
  2
 7. U ul. XHercegovačke brigade br 26 su orezali palme i ostavili grane pored kontejnera baš uz ogradu turističke. Tako očiste svoje dvorište a ulicu koga briga.

  12
  2

Ostavite komentar

*

code