Mještani Drenovika sami sređuju naselje, a nadaju se i pomoći Opštine

Mještani Drenovika sami sređuju naselje, a nadaju se i pomoći Opštine

3928
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Posljednjih desetak godina stanovnici naselja Drenovik u Igalu kubure sa putem, odovdima za atmosferske padavine i izlivanjem septičkih jama, zelenilom, lošom rasvjetom… Zato su se, kako je za Radio Jadran kazao jedan od stanovnika tog naselja, Darko Raičević, samoinicijatvno organozovali da te probleme riješe.

 

Za 4 dana, koliko već traje akcija, prošireno je oko 200 m problematičnog puta, ostalo je još oko 30. Međutim, veći problem predstavlja uzani most.

Picerija i restoran

– Pokušavali smo preko Opštine godinama da dobijemo bilo šta, ali smo se ipak samoinicijativno organozovali i već vidim da iz Opštine polako obraćaju pažnju i da će nam neko izgleda izaći u susret. Da li će to biti pomoć za asfalt, beton, rasvjetu, tek nadamo se da će nam pomoći – navodi Raičević.

Mještani su samo od proširivanja puta odvezli preko 50 kamiona zemlje, šuta, grana i otpada, koji se godinama gomilao i napravili uslove za betoniranje i asfaltiranje. Uposlena su dva bagera, jedan od 5 i jedan od 2 tone, kao i jedan kamion. Radnike niko ne plaća, već je čitava akcija na dobrovoljnoj osnovi i stvar je dogovora.

– Sad kad bi se to finansijski pretvaralo tu bi izašla jako velika cifra. Ali to su neke naše prijateljske kombinacije, pomoću kojih se borimo sa svim, inače finansijski mi to ne bismo mogli da izguramo – kazao je Raičević.

Sama akcija iziskuje utrošak goriva, radnu snagu, obroke za radnike, ali sve je na dobrovoljnoj osnovi i prijateljski podjeljeno, navodi Raičević, pa je svim komšijama zadovoljstvo da doprinesu akciji.

Drenovik je naselje u kojem trenutno živi  19-oro mališana, koji nemaju adekvatne uslove za igru, već makadamski put, koji je redovno prekriven fekalijama izlivenim iz septičkih jama, a nedostaje i ulična rasvjeta. Nedopustivo je da u 21. vijeku djeca odrastaju u takvim uslovima, mišljenja su Drenovičani, koji danas predstavljaju primjer kako se udruženim snagama postižu rezultati i uređuje sopsveno dvorište.

3 Komentari

  1. Opstina ne dava, nego uzima pare. Vi ste se, bojim se, pobrkali. A šta ste mislili, kako će isplatiti plate za još 100-150 novih službenika poslije izbora? Ili ste naivno vjerovali da će se ostat na mizernih 350? Pa kako da funkcioniše grad veličine Njujorka sa samo 350 službenika?!
    1    0
  2. U mnogim naseljima mogli bi se ugledati na ove vrjedne ljude a rekla bih i dobre komšije.Bravo za sve njih ali se bojim da ako nešto ne zakuče do 7.maja teško će posle dobiti bilo šta.Mogla su oba Kruša da pomognu,jedan gradi a drugi ima mehanizacijui,e da je sloge!?
    21    0

Ostavite komentar

*

code