Mještani tražili i dobiće produženu rekonstruisanu dionicu puta Ratiševina-Mojdež

Mještani tražili i dobiće produženu rekonstruisanu dionicu puta Ratiševina-Mojdež

15
Podijeli

Uskoro bi trebalo da bude saniran dio puta Ratiševina-Mojdež, prema ugovoru sa firmom Krušo od novembra prošle godine. Ta uvjeravanja od izbođača dobio je predsjednik Opštine Stevan Katić sa saradncima koji su obiišli radove.

Takođe, dogovoreno je da će dionica biti produžena za oko 100 metara u odnosu na prvobitni plan, kako bi se odgovorilo na zahtjeve mještana.

Picerija i restoran

Predsjednik Katić je istakao da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena u budžetu i da se obaveze prema izvođaču izmiruju u skladu sa dinamikom izvođenja radova.
Dodao je da će Opština u narednom periodu pripremiti i projekat rekonstrukcije ostalog dijela puta od naselja Gomila do Ratiševine.

Inače, procjenjena vrijednost sanacionih radova na ovom lokalnom putu bila je 700.000 eura, a ugovorena sa ponuđačem “Krušo” iznosi 502.071, saopštili su ranije iz Opštine Herceg Novi.

Potreban novi rezervoar

Mještani su predsjednika Opštine upoznali i sa poteškoćama koje imaju u vodosnabdijevanju tokom ljetnje sezone. Način da one budu prevaziđene je izgradnja novog rezervoara koji će omogućiti stabilno snabdijevanje vodom.
Dogovoreno je da se sa preduzećem „Vodovod i kanalizacija“ sagledaju mogućnosti da se ovaj problem riješi, u čemu će Opština maksimalno pomoći, saopštili su iz lokalne uprave.

15 Komentari

  1. Vala su i zaslužili da im se nova vladajuća struktura oduži. Demokrate su na izborima procentualno imale najveću podršku upravo u Ratiševini. Primjera radi, tamo su imali skoro duplo više glasova od DPS-a.

    10
    3
  2. Zar nekoga nije sramota ovih komentara? Zar Mojdež, Ratiševina i Sušćepan nijesu dio ove opštine? Zar Mojdež nije selo, koje se uprkos nedaćama, koje opstaje? Danas pročitah komentar ” takozvani mojdeški put”. A znaju li mlađi da su Mojdežani radili put od današnjeg hotel “Vojvodine” ( ranije “Novosadsko odmaralište”) do magistrale. Davne 1957. godine, kada magistrala nije postojala. Ta ulica se danas zove “29. decembar”, a da je sreće zvala bi se Mojdeška. Uz svo poštovanje herojima koji su dali život za našu slobodu 29. decembra.

    46
    3

Ostavite komentar

*

code