Mladen Ivanović: Lokalna uprava će funkcionisati do novih izbora

Mladen Ivanović: Lokalna uprava će funkcionisati do novih izbora

18
Podijeli

Svi kadrovi građanske liste Izbor, osim onih koji su bolesni, uredno su došli jutros na posao u Opštinu i njena preduzeća i ustanove. Niko ne pomišlja na ostavke, poslije objavljene odluke čelnika te liste da su raskinuli koaliciju sa DPS-om. Potvrdio nam je to i predsjednik Kluba odbornika Izbora, Mladen Ivanović, odgovarajući na naša pitanja oko daljeg raspleta novonastale političke situacije.

images_slike_licnosti_mladen_ivanovicKako je došlo do toga da baš na Badnji dan, bez prethodnog obavještenja koalicionog partnera, Izbor objavi raskid koalicije ?

Picerija i restoran

–      Mi smo upravo na blagi dan htjeli da saopštimo građanima da mi ostajemo dosljedni našim obećanjima, zbog kojih smo dobili ogromno povjerenje velikog broja građana Herceg Novog. Nismo se nikada prije toga bavili politikom. Ušli smo u politiku s namjerom da ovaj grad izvučemo iz palanačke zaostalosti u koju je grad uveden vršenjem vlasti ranijih političara. Prošle godine 8. decembra uputili smo dopis koalicionom partneru sa spiskom naših planova i programa, koje tražimo da se realizuju u narednim godinama vršenja mandata. Do press konferencije 6. januara nismo dobili nikakav odgovor, ni neformalni niti formalni – ističe Ivanović. On ponavlja da u vlast Izbor nije ušao sa željom da administrativno pokrije četvorogodišnji mandat, već da značajno i kapitalno uradi nešto za grad.

S obzirom da su zaključili da grad ne bio imao nikakvog interesa da  koalicija djeluje još dvije godine, da nisu u stanju da ispune obećanje dato na izborima građanima, odlučili su da im se izvine i vrate mandat, dodao je Ivanović.

Objašnjava da će, ipak, zadržati mandate, u punom kapacitetu, do proglašenja novih izbornih rezultata, za koje se nadaju da će biti vrlo brzo.

Podsjećamo da su upravo kadrovi Izbora bili u izvršnoj vlasti protekle dvije godine i da i oni snose veliku odgovornost za funkcionisanje lokalne uprave, iako su do sada više puta za promašaje optuživali koalicionog partnera, DPS.

Ivanović priznaje da dio krivice snosi Izbor, ali kaže da iako su raskinuli koaliciju, nastavljaju svi da rade.

–      Ušli ste u Opštinu zatekao vas je stražar, svi službenici. Naravno da Opština radi i nastavićemo da radimo – ističe Ivanović.

Izbor je preuzeo mnoge kapitalne projekte u ovom gradu, poput kolektora, izrade PUP-a, EPK …. Kakva je sada njihova sudbina?

–      Sve će se to završavati u punom kapacitetu, do novih izbora. Izvršna vlast i dalje postoji i savjesno obavlja svoje poslove – poručuje Ivanović.

18 Komentari

 1. Izbor je ako nista barem pokazao koliko jedna partija (ili grupa gradjana okupljena oko jednog covjeka) nisko moze da padne.Hvala im za jos dvije potrosene godine i ko zna koliko otetog novca od ovog jadnog napacenog naroda.

 2. “Objašnjava da će, ipak, zadržati mandate, u punom kapacitetu, do proglašenja novih izbornih rezultata, za koje se nadaju da će biti vrlo brzo.”

  – šta ti je vlas’ i kada se osladiš sjeda’ u fotelju… Došao nikogović i zasjeo. Šta su u stanju uraditi za još (bar) 6 mjeseci (dok se raspišu, održe izbori i formira nova skupština) sjedanja i izigravanja vlasti…

  “Daj čovjeku vlast pa vidi kakav je”

  Pi za sve vas!

 3. Ovakvom Izboru građani nisu dali glasove, to znate dobro a od grada ste napravili veću palanku nego što je bila. Lokalna uprava će funkcionisati kao i do sada, da biste primali plate nizašto.

 4. GOSPODINE DUSKO RADOVICU NE TREBA TI NIDJE DALJE PITAT STO SI OBECAO A STO SI UCINIO NEGO KOD TVOJE NAJBLIZE RODBINE SA KRUSEVICA KOJI SU TI DALI GLAS

 5. Ovakvog diletantizma nije svijet vidio, do sada!Ovakve smo, izgleda, zasluzili!?Vracaju mandat, a nesmetano rade?!?!A sta rade, kad rade, to je tek pitanje?Nisu tu zbog politike, ali se nadaju da ce dobiti vise glasova na sledecim izborima!?!Herceg Novi je taoc flase alkohola….i mirno cuti i trpi..svaka cast

 6. Mladene povucite kadrove nek vrate stare i ponovo imamo ljubav beskrajnu snp i dps.Mlecani da se vrate na vlast ta garnitura bi se snasla.

 7. Dusko Krusa bi do proljeca da blada a Ivanovic isto tako. Ne bi da idtanu savjetnici novom predsjefniku. Sada da vidimo ove strucnjkje iz dps. Ova kombinacija se izgleda svidja i Radmanu koji i sada sve odluke potpisuje iako zna da je to nezakinito.

 8. Vratite pare I vanovicu, vi izlazite mnogo bogatiji nego sto ste bili,radili ste stetne stvari po narod i opstinu . Ne dozvolimo im da sada pobjegnu,prvo pare nazad,od urbanizacija,dozvola ,rasvjete,kuluturne prestonice……….

 9. Da se covjeku smuci. Izbori i kraj. Kraj ove agonije i kraj Izbora. Dosta je bilo vlasti a****** propalih biznismena. Slobo, ćeraj b****.

 10. Eto kakvi ste ljudi ili neljudi, zovi kako oces.
  Mako, bar ti si ucen i pametan, ali evo i to dzabe.
  Na blagi dan se sjed doma sa porodicom. Ne aveta se, ne dijeli se, ne svadja se. Mogao vam je to reci vas veliki svetosavac. Na pressu nije znao usta da pogodi bocom. Ili su mu se ruke tresle od stresa na rastanku… e ko vas ne zna…

Ostavite komentar

*

code