MLADEN IVANOVIĆ: SPORAZUM DPS-A I „IZBORA“ IMA ČETIRI DIJELA

MLADEN IVANOVIĆ: SPORAZUM DPS-A I „IZBORA“ IMA ČETIRI DIJELA

0
Podijeli

Narednih dana biće potpisan koalicioni sporazum između DPS-a i građaske liste „Izbor”, koji su ravnopravni partneri, kazao je za Radio Jadran, šef odborničkog kluba „Izbor”-a, Mladen Ivanović.

– Koalicioni sporazum se sastoji iz četiri dijela. U prvom se utvrđuju programska načela, obavljanja lokalne vlasti po novom modelu, jer je cilj da se približimo građanima i da oni budu aktivni u svim pitanjiam od interesa za grad. Drugi dio sporazuma daje smjernice razvoja turizma i komunalne djelatnosti. Treći dio se odnosi na aktivno učešće lokalne vlasti u svim privatizacijama. A četvrti dio inauguriše obavezu države da finansira i tehnički unapređuje svaki plan i program koji je u intersu razvoja ovoga grada – objasnio je Ivanović.
On je poručio da niko ne treba da sumnja u zakonitost rada nove vlasti, koja će funkcionisati po rotirajućem modelu, po dvije godine će funkcije predsjednika opštine i predsjednika Skupštine obavljati naizmjenično predstvnici DPS-a i „Izbor”-a.
Sve optužbe koje dolaze iz dijela biračkog tijela da su iz „Izbor”-a, sklapajući sporazum sa DPS-om, iznevjerili građane, Ivanović ocjenjuje standardnom pričom onih koji su izgubili izbore.
– Oni sada žele nanijeti štetu listama koje su pobjedile na izborima. Nasuprot njihovim tvrdnjama, “Izbor” i DPS su saglasni da privatizacije nijesu donijele ekonomsko dobro ovom gradu. Aktivno ćemo učestvovati u razrješenju loših dosadašnjih privatizacija, a posebno u novim. Iz „Izbora” imamo člana Savjeta za privatizaciju, koji je već nekoliko puta išao u Podgoricu – kaže Ivanović.
Iako još nijesu formalno na vlasti, iz „Izbora” i DPS-a su već počeli da analiziraju stanje lokalne administracije i javnih preduzeća. Prema riječima Ivanovića, u izboru ključnih kadrova rukovodiće se profesionalnošću, odnosno poštovaće institut konkursa, a ne partijske podobnosti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code