MLADEN KADIĆ: NE MOŽEMO PUSTITI DA GRAD BUDE BUVLJAK

MLADEN KADIĆ: NE MOŽEMO PUSTITI DA GRAD BUDE BUVLJAK

75
0
Podijeli

Povodom predloga odluka koje predaleže Sekretarijat za urbanizam, komunalnu djelatnost i zaštitu životne sredine o postavljanju, građenju i uklanjanju privremenih pomoćnih objekata, montažnog karaktera, sekretar Mladen Kadić, za Radio Jadran kaže da je u suštini riječ o starim ali, korigovanim odlukama.

– One nam omogućavaju da odobrimo postavljanje privremenih objekata koji su u funkciji turističke sezone. Bićemo rigorozniji nego lani. Tako nećemo dozvoliti kod Omladinskog parka u Igalu ili na Trgu Belavista i na sličnim atraktivnim lokacijama da budu napadnute raznim štandovima, ponudom i djelatnostima. Ne možemo grad pustiti da liči na buvlju pijacu, ali ni Šetalište Pet Danica. Vodićemo računa o izgledu štandova, uređenosti lokacija. Nećemo podleći pritisku da svak mora da dobije neku poziciju da radi što je zamislio. Smanjićemo broj lokacija i povesti računa da ljudi rade ono za što su dobili rješenje, da takvu djelatnost ne šire i ne zauzimaju veće površine od dobijenih rješenjem – kaže Kadić.
Inače, odluka o postavljanju ovakvih objekata prestala je da važi donošenjem one koju je donio bivši vd predsjednik opštine, Milan Vajagić, i koja nije usvojena na Skupštini zbog blokade. S obzirom da su tako prestale da važe jedna i druga, nadležni Sekretarijat je izbjegao pravni vakum i pripremio nove odluke zbog sezone koja je na pragu i koje će se sjutra naći pred odbornicima.
– Međutim, nakon ljeta ćemo ozbiljno pripremiti novu odluku o privremenim objektima kojom će se lokacije davati licitacijom i na duži rok, do 5 godina. Uvešćemo i javni konkurs za izradu idejnih rješenja za izgled štandova, kioska, na cijelom području opštine. Vjerovatno će biti raspisan i konkurs za izvođača tih objekta. Analiziraćemo i plan razmještaja privremenih objekata, jer ovaj važi do aprila 2016. godine – najavio je Kadić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code