MLADEN KRIVOKAPIĆ: JOVANIĆ BRANI STEČAJNI POSTUPAK, SVJESNI SMO ŠTETE, ALI BEZ GARANCIJA...

MLADEN KRIVOKAPIĆ: JOVANIĆ BRANI STEČAJNI POSTUPAK, SVJESNI SMO ŠTETE, ALI BEZ GARANCIJA NEMA RABOTE

95
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Komentarišući poziv predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića upućen bivšim radnicima JBB da se vrate na posao i dovrše remonte, jer će u suprotnom firma snositi ogromne penale, predsjednik Sindikata JBB u stečaju Mladen Krivokapić, kazao je za Radio Jadran da su radnici svjesni situacije, ali i činjenice da bi šteta u konačnici mogla otići i na njihovu adresu, međutim i dalje kategorično ostaju pri svojim zahtjevima.

“Mi smo svjesni da ćemo štetu na kraju možda i mi da platimo, ali, kao što sam i ranije govorio, neka, eto, jednom bude i na štetu radnika, ako mora. Naravno, to nam nije u interesu, kao što nam nije u interesu da gubici uopšte postoje i da se “svale” na bilo koga. Pod uslovima koji su nam ponuđeni, mi smo odbili da radimo, jer mi znamo koliko vrijedi naš rad, a preko te ponude naš rad nije adekvatno plaćen”, ističe Krivokapić.
Njega ne čudi izjava Jovanića da je radnicima jedina garancija sada Privredni sud i stečajni postupak, te da drugih garancija ne može biti, jer on, kako je Krivokapić kazao “logično, brani stečajni postupak”:
“Sve u našoj državi može, pa se može napraviti i garancija. Ta priča da ne može, nije baš na mjestu. Mi kao i on znamo naše stavove. Takođe, stečaj nije trebalo da bude uveden u Brodogradilište zbog nepuna tri miliona eura, koliko se na kraju ispostavilo da je dug i sa tim se ne slažemo”, kategoričan je Krivokapić.
Radnici će i dalje nastaviti sa “tihim” protestima ispred kapije fabrike.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code