Mladi Jadranaši prvi u Makarskoj

Mladi Jadranaši prvi u Makarskoj

1331
0
Podijeli

Mladi Jadranaši rođeni 2003. godine i mlađi proteklog vikenda učestvovali su na tradiocionalnom turniru „Mladi Galeb 2016” u Makarskoj.

pvk_jadran_mladi_161003-1

Turnir je nastao 2000. godine, sa idejom da se napravi tradicionalni turnir mlađih kategorija. Danas je to jedan od najjačih evropskih turnira ako ne i najjači za ovaj uzrast. Ove godine su učestvovale ekipe: UVSE (Mađarska), CN Barcelona (Španija), AVK Triglav (Slovenija), VK Primorje, VK Jadran, VK Mornar BS, KPK, VK Medveščak i VK Galeb (Hrvatska) i PVK Jadran Carine.

Picerija i restoran

Organizator „Mladog Galeba 2016” se u pripremi turnira odlučio za sistem takmičenja gdje se moralo pobjediti sve ako želite postati prvak. Upravo je to pošlo za rukom našim momcima koji su u grupnoj fazi ostvarili maksimalan učinak sa četiri pobjede i osvojili prvo mjesto. Redom su pobjeđivali – VK Jadran 12:1, VK Galeb MR 16:2,  AVK Triglav sa 17:0, da bi u posljednjem susretu grupe igrali sa UVSE i u dramatičnoj završnici pobijedili 11:9. Jadranaši su se u finalu sastali sa prvakom grupe A, španskom Barselonom, i pobijedili rezultatom 9:6. Ilija Radović proglašen je za najboljeg golmana turnira.

Za PVK Jadran Carine su nastupali:

Ilija Radović
Krsto Tomašević
David Stevović
Lazar Vukičević
Nemanja Moračanin
Jovan Vujović
Damjan Vujičić
Vasilije Radović
Sava Đorđević
Matija Sladović
Nikola Roćenovic
Marko Bošković
Miloš Simović
Amar Kujović
Ilija Babić
Treneri: Srđan Lazarević i Filip Andrić

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code