Mladi morski vuk, Krsto Sijerković, vodi školu jedrenja u Baošićima

Mladi morski vuk, Krsto Sijerković, vodi školu jedrenja u Baošićima

17
Podijeli

Nema samo JK Jugole Grakalić ljetnju školu jedrenja. Od nedavno, tačnije od 20. juna i u Baošićima u JK Jovo Dabović, prve lekcije o upravljanju „Optimistom“, o borbi sa vjetrom i valovima, uči 15 malih polaznika. Njihov instruktor je mladi jedriličar i član ovog kluba, Krsto Sijerković:

– Ovdje jedrim već desetak godina svakog ljeta. Jedrenjem sam počeo da se bavim rano. Htio sam da iskoristim sve resurse Baošića, a to je, prije svega, more. Sramota je ne upoznati ono odakle potičeš – priča nam Krsto, koji je veoma ozbiljno shvatio posao instruktora.

Picerija i restoran

Počeo je da radi sa djecom, jer uživa u tome, kao što uživa i dok sam jedri.

– Želio sam znanje da prenesem djeci kako bi kasnije išla na regate. Možda i u neke jače klubove, da uspiju i predstavljaju Hreceg Novi i Crnu Goru – nada se Sijerković. Prisjeća se i da je kao dečkić jedrio u „Optimistu“, osvajao medalje na regatama. Sada jedri rekreativno u „Laseru“ i takmiči se na regatama sa krstašem „Oxygen“.

Jedriličarski klub Jovo Dabović postoji od 1947. godine, danas broji 50-ak aktivnih članova. Klub posjeduje tri nova i dva starija „Optimista“:

– Nastojimo da ih što bolje opremimo i da djeca imaju sve uslove za jedrenje. Klub ima i veliki brod, krstaš “Oxygen”. Redovno se takmiči na regatama, uglavnom, ljeti. Imamo i neke jedrlice koje su pod našim klubom, kao što je „Second chance“, vlasnika Nenada Lazovića. On, odnosno njegova kompanija „Azalea maritime“ je sponzor JK Jovo Dabović. Tu je i najbrži brod „Angello Rosso“, Miloša Radonjića – priča nam Sijerković.

Na 25. Komiškoj regati na ruti Split – Komiža – Split, ekipa Jedriličarskog kluba „Jovo Dabović“ sa „Angello Rossom“, u ukupnom plasmanu, u trci s jedrlicama iz pet zemalja, osvojila je prvo mjesto.

Plan je da JK Jovo Dabović ovoga ljeta napravi bazu za djecu, da ona dolaze i interesuju se za jedrenje, da zaplove pod jedrima i da im bude zanimljivo i poučno. Prve treninge sa Krstom Sijerkovićem djeca će imati ovoga ljeta, a već sljedećeg on očekuje da će početi ozbiljnije da se bave jedrenjem.

17 Komentari

 1. ….nego mene zanima zašto nije više u Baošiće,nego u Baošićima,okle ih je sad više?Je li to nametanje tudjega jezika,kao i onoga-nisam?

  1
  4
 2. Izgleda d a ovom ANON IMUS a sam mu naslov kaze ko je,po njemu ne treba nikog pohvalit,vec izgleda samo sramotit i kritikovat.Jadni i bijedni covjece

  7
  2
 3. G-dine,ili g-djo anonimus zelim da u ovom nesretnom vremenu gdje svaki dan vidimo ili citamo o nesrecama koji prouzrokuju razn,inazalost,tragicni dogadjaji,pa mislim kao stariji covjek,zelim pospjesiti bar sa pohvalom uspjesan rad mladog Krsta Sijerkovica.Slozicese mnogi roditelji da u zdravom tijelu stoji i zdrav duh.Dobronamjerno Tomo Katuric

  10
  5
 4. Dragi Krsto,zelim ti svaki uspjeh,jer ti si divno,pametno i vaspitano dijete,od dobre majke i dobrog oca.Baosice i cijela opstina kao i drzava moraju biti ponosni na tebe.

  27
  3

Ostavite komentar

*

code