Mladi, svestrani Novljanin, Jovan Miljanić, izlaže u Matici crnogorskoj

Mladi, svestrani Novljanin, Jovan Miljanić, izlaže u Matici crnogorskoj

8
Podijeli

Umjetnik u kuhinji, za objektivom, ali i ispred njega, pjesnik, zaljubljenik u prirodu i zdrav život, u svoj grad, riječju kreativac – to je mladi Novljanin, Jovan Miljanić. On za subotu, 16. decembar, priprema prvu izložbu fotografija “Paradise City”, u hercegnovskom Ogranku Matice crnogorske.

Dugo se, priča nam, spremao da prikaže grad iz svoje perspektive, jer se fotografijom bavi već šest godina. Zanimljivo je da će predstaviti 25 noćnih fotografija sa motivima grada, dimenzija 60 x 40cm:

Picerija i restoran

“Koristim noć da bih neometano zabilježio ljepote za koje je potrebno vrijeme i strpljenje koje u gužvama u toku dana ne možete dobiti. Želim da podstaknem i probudim svijest o značaju našeg jedinstvenog lokaliteta te prirodnog okruženja koje treba unaprijeđivati i čuvati”.

Za njega je fotografija dio beskrajnog svijeta, njegov kutak mira i zadovoljstva. Kada fotografiše, osjeća ljubav prema svom gradu i njegovoj neobičnoj ljepoti. Ali, ima Jovan i drugih interesovanja koja ga okupiraju:

“Pored toga sto sam u Srednjoj školi pisao poeziju i što se bavim fotografijom, planiram i da nastavim rad sa kuhinjom, u kojoj sam se dobro pokazao. Takodje sam bio akter u par reklama za naše i strano tržište… Jednostavno se pronalazim u kreativnim poslovima”.

Jovana smo posljednjih godina često pratili i kao jednog od rijetkih kupača u jesenjem i zimskom periodu, uvijek sa pratiocima, psom i knjigom.

Izložbu fotografija “Paradisy city”, će u subotu, u 19 h, u Matici crnogorskoj, Ogranku Herceg Novi, u Njegoševoj ulici, otvoriti istoričarka umjetnosti, Kristina Milatović. Radovi će biti izloženi dvije nedjelje.

8 Komentari

 1. otkad fotoaparati sami slikaju najbolje moguce fotografije, a onda iste kome se god cefne mijenja do neprepoznatljivosti u jednostavnim programima i otkad se muzika pusta sa kompa, svi postadose fotografi di dzejevi…

  26
  5
 2. Ako ti je banja, samo nastavi. Covjek nikome ne smeta i trudi se da izvuce sve pozitivno iz veoma negativne sredine – zar to nije za pohvalu?

  A Novi je neiscrpan izvor za fotografa, rekao bih.

  12
  17
 3. Bravo,ali teško da ćeš nekome ođe promijeniti svijest.Čuvaj sebe od drugih,svoj pogled na ovaj svijet,budi sretan zbog sebe i svoga talenta.Mnogo ,mnogo sreće.

  18
  19
 4. Imala sam priliku da vidim neke Jovanove fotografije grada Herceg Novog. Kao poznavalac i ljubitelj fotografije sve pohvale za rad! Izuzetno mi je drago što je prva izložba spremna, želim mu uspjeh i još mnogo, mnogo izložbi.

  21
  23

Ostavite komentar

*

code