MLADI TENISER IZ IGALA BUDIMIR TOMANOVIĆ TREĆI NA MEĐUNRODNOM TURNIRU U PODGORICI

MLADI TENISER IZ IGALA BUDIMIR TOMANOVIĆ TREĆI NA MEĐUNRODNOM TURNIRU U PODGORICI

161
0
Podijeli

U proteklih 7 dana u teniskom klubu “Eminent” u Podgorici organizovan je teniski turnir iz Evropskog kalendara EMINENT OPEN U14.

U konkurenciji takmičara Rusije, Rumunije, Francuske, Njemačke, Srbije, Makedonije i Crne Gore veliki uspjeh postigao je Budimir Tomanović iz TK Igalo. On je u kvalifikacijama pobijedio Danijela Makovića (Crna Gora) 6:1 6:0, a onda u glavnom turniru Wieland Weippert (Njemačka) 6:0 6:2, zatim Luku Malobabića (Srbija) 6:3 7:5, Danila Burnashova (Rusija) 6:7(2) 7:5 7:5.
Meč je trajao 3 ipo sata, što je prouzrokovalo da u polufinalu izgubi od Dragos Petre Popeanga (Rumunija) 6:1 6:3, osvojivši 3.mjesto u singlu.
Treba naglasiti da su Tomanović i Krivokapić u dublu na istom turniru osvojili 2.mjesto. Ovo nije prvi zapaženi evropski turnir za Tomanovića, koji je u junu ove godine osvojio 3.mjesto na ČAČAK OPEN U14, jednom od najjačih turnira u regiji. Nastavak ovog turnira bilo je Državno Prvenstvo Crne Gore u Beranama gdje je izgubio u finalu i uzeo 2.mjesto.
Budimirov veliki uspjeh je u tome što se na ovim turnirima takmiči uglavnom sa starijim dječacima, a njemu po pravu pripada da se u ovoj kategoriji takmiči i sljedeće godine.
Tomanović trenutno zauzima ubjedljivo 1.mjesto na rang listi Teniskog Saveza Crne Gore do 14 god. i 4.mjesto u kategoriji do 16.god. Ovo je jedan od primjera kako sportista u naljepšem svjetlu predstavlja svoj grad i zemlju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code