MOJDEŽANI ODLOŽILI INICIJATIVU ZA SAZIVANJE VANREDNE SKUPŠTINE

MOJDEŽANI ODLOŽILI INICIJATIVU ZA SAZIVANJE VANREDNE SKUPŠTINE

145
0
Podijeli

mojdez 4Mještani Mojdeža, nekada najbogatijeg sela u Herceg Novom, za sada su odustali od pokretanje inicijative za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine sa zahtjevom za hitnom sanacijom hidrotehničkog tunela Potkop radi suzbijanja klizišta. Ovo je za Radio Jadran potvrdio predsjednik MZ Mojdež, Milorad Velaš.
“Odustali nijesmo, samo smo odložili pokretanje inicijative. Dosadašnje padavine nijesu srećom ništa loše prouzrokovale, izvori “miruju”, nijesu proradili” – kazao je Velaš, što po malo i čudi, jer sezona kiša počinje, a kliziše od 28. februara 2004. godine kada se pojavilo, još nije zaustavljeno, niti su posljedice sanirane. Mojdežani su izgleda proteklih godina navikli na život u strahu sa klizištem, koje je progutalo i oštetilo 20-tak kuća, voćnjake, imanja, put… Obilnije padavine početkom mjeseca – za sada nijesu uvećale nevolje, kaže Velaš.
On nam je takođe otkrio i da je odlukom Ministarstva pravde kažnjen novčano sa 1800 eura, na osnovu tužbe koju je protiv njega pokrenula firma “Igalopromet”, bivši koncesionar izvorišta “Lovac”.
“To se desilo nakon što sam nekim medijima dao izjavu da su problemi u Mojdežu nastali dolaskom koncesionara “Igaloprometa” i “Hidromerkura” iz Budve. Nisam detaljisao o kakvim je problemima riječ, niti ko je šta radio, samo da su problemi nastali njihovim dolaskom. “Igalopromet” je odmah podigao tužbu zbog nanošenja štete ugledu firme, rušenju kreditnih sposobnosti itd, pa sam zbog svega toga kažnjen sa 1800 eura. To je katastrofa” – jada se Velaš.
On je odbio da “zbog govora istine ispašta i plati kaznu koja mu je određena”, pa je ona preinačena u društveno korisni rad.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code