MOJDEŽ I KONAVLI “UBLAŽILI” RESTRIKCIJE VODE

MOJDEŽ I KONAVLI “UBLAŽILI” RESTRIKCIJE VODE

188
0
Podijeli

Od proteklog vikenda Herceg Novi ima blaže restriklcije vode jer je Herceg Novi prvi put do sada priključen na konavoski sistem, a uz Opačicu dobija vodu i iz drugog lokalnog izvorišta u Mojdežu.

Umjesto po dva Herceg Novi sada ima po četiri sata vode ujutru i uveče, a neki dijelovi opštine dotok imaju bez prekida.
Kako je kazala direktorka “Vodovod i kanalizacija” d.o.o, Jelena Đaković, voda iz Konavala krenula je Novom prošlog petka, ali je u sistemu potpuno stabilizovana juče. Iz HE Dubrovnik i Trebinje kazali su da bi restrikcije umjesto 20 mogle potrajati 15 dana, odnosno do 5. novembra. Ipak, pismeno obavještenje još nije stiglo.
Iz Mojdeža gradu stiže 33 sekundne litre vode preko Filterske stanice, a iz Konavala od 40 do 50 sekundnih litara.
– Kamenari i Bijela uopšte nemaju prekid u snabdijevanju i vodu dobijaju iz Regionalnog vodovoda. Najkritičniji dio grada je onaj koji se snabdijeva sa rezervaoara Bajer 2, odnosno naselja Crveni Krst i Topla 2, koji nemaju puna četiri sata vodu jer je zapremina rezervoara mala – ističe Đakovićka.
Trenutna potrošnja vode u Bijeloj i Kamenarima je oko 45 sekundnih litara, pa ukupno Herceg Novi sada raspolaže sa 280 sekundnih litara vode. Ta količina bi mogla biti dovoljna da je više od 19 rezervoara, kao i da je manje visinskih zona. Sadašjih pet otežavaju dotok, a tu su i gubici na mreži.
Sa Kovaljanima iz našeg Vodovoda pregovaraju o isporuci dodatnih 100 sekundnih litara vode tokom narednih ljetnjih restrukcija.
– Uskoro će biti realizovan projekat priključenja rivijere na Regionalni vodovod. Očekujemo prezentaciju projekta koji je istrpio izvjesne izmjene. Herceg Novi će dobijati oko 160 sekundnih litara vode iz regionalnog sistema – objansila je Jelena Đaković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code