MONTIFFF: U TIVTU OVOG VIKENDA HOLIVUDSKI HOROR I FANTASTIKA

MONTIFFF: U TIVTU OVOG VIKENDA HOLIVUDSKI HOROR I FANTASTIKA

197
0
Podijeli

Od 9. do 11. oktobra u Tivtu će biti organizovan prvi filmski festival – Montenegro Internacional Fantastic Film Festival, Montifff. Kakoje najavljeno na press-u u Porto Montenegru, biće prikazano 50-ak kratkih i dugometražnih horor i naučno fantastičnih filmova.

Biće to prvi festival žanrovskog filma u Crnoj Gori, najavljuju iz Centra za kulturu i Porto Montenegra.
Mlada holivudska rediteljka Gala Goliani, čiji korijeni sežu i do Crne Gore je odabrala je i osmislila program koji ističe žanrovski film – trilere, horore, naučno-fantastična i bajkovita ostvarenja. Ona je odlučila da Tivat i Crna Gora budu mjesto oživljavanja kvalitetnog autorskog žanra, ne samo zbog njenog crnogorskog porijekla nego i zbog, kako je istakla, ljepote Tivta i spoja tradicionalnog i modernog oličenog u Porto Montenegru.
Publika će moći da uživa i u klasicima ovog žanra, kao i u nekoliko premijera, a najmlađi će uživati u popodnevnim projekcijama “strašnih” filmova za djecu. U šest blokova biće podijeljena 32 kratka filma sa 2 sa regionalnim ostvarenjima i 4 sa internacionalnim filmovima koji dolaze iz Amerike, Kanade, Velike Britanije, Australije, Grčke, Španije, Kipra, Japana i zemalja regiona.
Ekskluzivitet je projekcija filma Das Boot (Podmornica) koji će tokom svih dana festivala, u različitim terminima, biti projektovan u podmornici Heroj, što je prema riječima PR Porto Montenegra Danila Kalezića jedinstvena projekcija nezabilježena na Balkanu. Sve će biti izvanredna ponuda za oko 200 članova posada brodova u Porto Montenegru.
Direktor Centra za kalturu Vojo Kauđerović, podsjećajući da je Tivat prvi grad poslije Podgorice koji je još 1920. osnovao svoje kino kazao je da je obradovan što će na ovom festivalu biti prikazani i domaći filmovi, Branka Baletića i Milana Todorovića „Lokalni vampir” i „Mamula”.
MontiFFF projekcije počinju u petak, a nakon svečanog otvaranja u subotu u 19 h biće prikazan festivalski favorit austrijski film nominovan za Oskara „Goodnight mammy, čiji su reditelji gosti festivala. Projekcije su besplatne.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code