More čisto i bistro na 95% kupališta u Crnoj Gori

More čisto i bistro na 95% kupališta u Crnoj Gori

1
Podijeli

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koje je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 19. do 20. jula pokazali su da je na 95% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase. Na 5% kupališta bio je K2 klase, što govori da je na crnogorskim kupalištima morska voda sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopštavaju iz JP Morsko dobro.

U opštini Ulcinj na svih 16 kupališta voda je bila kvaliteta K1. Od ukupno 12 kupališta u Baru, na 11 je voda bila kvaliteta K1, dok je na jednom kupalištu voda bila K2 klase.

Picerija i restoran

Slična situacija je bila u Budvi gdje je od ukupno 27 kupališta na njih 26 voda bila K1 klase, a na jednom K2, kao i u opštini Tivat gdje je od ukupno 9 kupališta na 8 voda bila K1, a na jednom K2 klase.

Kvalitet morske bode K1 bio je na svih 15 kupališta u Kotoru, dok je analiza vode na hercegnovnskoj obali pokazala da je voda kvaliteta K1 na 19 kupališta, a K2 na dva kupališta.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode, kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

1 komentar

  1. Zasto nema izvjestaja da se zna na kojim lokacijama je voda nizeg kvaliteta pa da se nesto preduzme da se i na tim lokalitetima kvalitet vode poboljsa jer se obično radi o izlivanju kanalizacije ili otpadnik voda

Ostavite komentar

*

code