Morska voda i dalje odličnog kvaliteta

Morska voda i dalje odličnog kvaliteta

0
Podijeli

Novi rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo od 20. do 24. juna, pokazali su da je na 94 odsto kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 6 odsto kupališta bio K2 klase.

Na obali Herceg Novog, analize su pokazale kvalitet K1 na ukupno 17 kupališta, dok je na preostala 4 kupališta voda bila klase K2.
Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvalitetna, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopštavaju iz Morskog dobra.

Picerija i restoran

Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj i 12 kupališta u opštini Bar voda je bila odličnog, K1 kvaliteta.

Na području opštine Budva, od ukupno 27 kupališta, na 1 kupalištu voda je bila K2 klase dok je na ostalim plažama voda bila kategorije K1.

U opštini Tivat, na svih 9 kupališta voda je bila K1 klase. U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 14 lokacija dok je na 1 lokaciji kvalitet bio klase K2.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode, kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com”, podsjećaju iz Morskog dobra.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code