Morska voda “kao suza” čista

Morska voda “kao suza” čista

0
Podijeli

Na 93% javnih kupališta duž crnogorskog primorja, kvalitet morske vode bio je K1 klase, dok je na 7% bio K2 klase, tokom mjerenja koje je kotorski Institut za biologiju mora obavio od 6-8. juna, saopštili su iz Morskog dobra.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Picerija i restoran

U Herceg Novom, analize su pokazale da je morska voda kvaliteta K1 bila na 17 kupališta, dok je na preostala 4 kupališta voda bila klase K2, dva na Igalu, jedno na Toploj i jednu u Kumboru.

Kvalitet morske vode na svim kupalištima bio je K1 klase u Baru (12), Budvi (27) i Tivtu (9).

Od 16 kupališta u opštini Ulcinj na njih 14 voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na dva kupališta bila klase K2. U Kotoru je, od 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 14 lokacija dok je na jednoj kvalitet bio klase K2.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode, kao i podaci o temperaturi mora, vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na internet stranici www.morskodobro.com.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code