Morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta

Morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta

3
Podijeli

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 15. do 17. avgusta, pokazali su da je na 91% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 9% kupališta bio K2 klase.

U Herceg Novom kvalitet vode K1 je na 19 kupališta, dok je na kupalištima Sun Resort hotela i Yachting kluba voda bila klase K2.

Picerija i restoran

Na području opštine Ulcinj, voda je bila odličnog kvaliteta-K1 na svim lokacijama na kojima se prati sanitarni kvalitet morske vode za kupanje i rekreaciju.

U Baru je, od ukupno 12 kupališta, kvalitet K1 bio na 9 lokacija dok je na 3 lokacije kvalitet bio klase K2.

Na području opštine Budva analiza je rađena na 27 lokacija, od kojih je na jednoj zabilježen kvalitet K2, dok je na ostalim lokacijama voda bila K1 klase.

Kvalitet morske vode K1 bio je na svih 9 kupališta u opštini Tivat.

U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 12 lokacija dok je na preostale 3 kvalitet bio klase K2.

– Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju – naglašavaju iz Morskog dobra.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode, kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code