Morska voda odličnog kvaliteta: U Herceg Novom samo tri kupališta klase K2

Morska voda odličnog kvaliteta: U Herceg Novom samo tri kupališta klase K2

11
Podijeli

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo na primorju od 4. do 8. jula pokazali su da je na 93% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 7% kupališta bio K2 .

– Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog  kvalitetna, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju – saopštavaju iz JP Morsko dobro.

Picerija i restoran

Na uzorcima vode uzetih sa 21 plaže na obali Herceg Novog, analize su pokazale kvalitet K1 na 18 kupališta, dok je na preostala 3 kupališta voda bila klase K2.

Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta K1.

Na području opštine Bar od ukupno 12 kupališta na njih 11 voda je bila K1 kvaliteta dok je na 1 kupalištu bila K2 klase.

Slična situacija je bila i u Budvi, gdje je na ukupno 26 lokacija voda bila K1 klase, a na jednom kupalištu K2 klase.

U opštini Tivat je na 8 kupališta voda bila K1 klase, dok je na jednom bila K2 klase.

U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 14 lokacija dok je na 1 lokaciji kvalitet bio klase K2.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode, kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

11 Komentari

  1. K2 je na kupalistu hotela “Sun Resort”, kupalistu hotela”Perla” i na centralnoj plazi u Kumboru. Tamo su uzimali uzorke sto znaci da je isti kvalitet na barem 200 metara oko mjesta uzorkovanja.

  2. U Herceg Novom “samo” tri kupališta K2. Po ovom tekstu ipak je u Herceg Novom voda najprljavija,jer u ostalim.mjestima je jedno ili nijedno kupalište K2 kvaliteta.

    14

Ostavite komentar

*

code