„Morsko dobro“ preuzelo brigu o kupalištu hotela Club Riviera u Njivicama

„Morsko dobro“ preuzelo brigu o kupalištu hotela Club Riviera u Njivicama

5
Podijeli

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom otpočelo je sa sređivanjem kupališta ispod hotela Club Riviera u Njivicama i taj bi posao trebalo da bude okončan tokom sjutrašnjeg dana, potvrdio je Radiju Jadran, direktor Morskog dobra, Predrag Jelušić.

Na taj način, brigu o ovom kupalištu, koje je do prošle godine bilo nosilac Plave zastavice, preuzelo je za ovu godinu ovo javno preduzeće  u saradnji sa lokalnim komunalnim preduzećima:

Picerija i restoran

“Nakon toga, u utorak ćemo ograditi plažu bovama radi bezbjednosti, postaviti dvije informativne table da je to javna plaža kojom će za ovu godinu upravljati Morsko dobro, kao i da je dio plaže, gdje je neko manje klizište, zabranjen za kupanje radi predostrožnosti”, pojasnio je on.

Jelušić kaže i da su postigli saglasje sa lokalnim komunalnim preduzećima da se čišćenje kupališta i odvoženje otpada obavlja u kontinuitetu. On dodaje da su javnim pozivom obezbijedili zakupca, ali pristup plaži kopnom nije moguć, jer je riječ o privatnoj a ne državnoj imovini:

“OTP factoring je banka koja je preuzela sada brigu o imovini, mi smo u komunikaciji sa njima i nadam se da ćemo uspjeti da obezbijedimo saglasnost, da se na jednom dijelu imovine osposobi gostima pristup kupalištu”, pojasnio je on.

Zbog toga će se i uređivanje kupališta danas i sjutra, kao i zaštita koja je u planu naredne sedmice, obavljati sa morske strane.

Prema riječima Jelušića, biće ograđena i nudistička plaža, ukoliko postoji plan, odnosno zahtjev. Njega nema ko da uputi, osim brojni nudisti koji decenijama prepoznaju u Rivijeri i tzv FKK plažu i koji očekuju da će je biti i ove sezone.

Podsjetićemo da hotel nije operativan od oktobra prošle godine, kao i da je desetak zaposlenih u martu, izraelski vlasnik Richard Portugais obavijestio da nema potrebe da više dolaze na posao. Radnici su posljednju platu primili u decembru, a porezi i doprinosi nijesu im uplaćivani od oktobra prošle godine. Prije godinu ipo je Hipo alpe adria banka, odnosno Adico banka,  kod koje je izraelski investitor podigao kredit  od 8,5 miliona eura prodala hotel Club Riviera, specijalizovanoj agenciji koja se bavi vlasničkim transakcijama i nekretninama – Heta. Jer, Izraelci nijesu uspijevali da izmire rate za kredit.

5 Komentari

  1. Kakav naslov, preuzeli brigu za plazu??? Od koga??? Od samih sebe!!! JPMD gazduje priobalnim pojasom. U ovom slucaju nisu imali od koga uzet pare pa su ostavili plazu. ovo je trebalo biti uradjeno jos prije par mjeseci. Sad se oni pojavljuju kao neki spasioci zato sto rade svoj posao od kojeg uzimaju debele pare. Sprdnja!!!

    12
  2. OTP FAKTORING ili HETA ko je preuzeo i da li se po automatizmu uknjizio. Ako je preuzeo onda je preuzeo i obaveze iz Ugovora sa JP MD. Ako ne izvrsava obaveze godinsma sto rsde ovi iz MD ali i nadlezni istrazni i inspekcijski organi. Kredit i obaveze su vece of 8.5 miliona s kupio je za 1.2 miliona i ulozio 3 do 3 miliona. Pa vidite ko je bolje prosao. Drzava najgore.

Ostavite komentar

*

code