„MORSKO DOBRO“ PROZIVA OPŠTINU HERCEG NOVI ZBOG NEUREĐENIH PLAŽA

„MORSKO DOBRO“ PROZIVA OPŠTINU HERCEG NOVI ZBOG NEUREĐENIH PLAŽA

185
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Javno preduzeće “Morsko dobro” pozvalo je nadležne da u Herceg Novom preduzmu aktivnosti povodom sve češćih žalbi građana na čistoću nezakupljenih kupališta u opštini.

– Nakon stupanja na snagu Zakona o finansiranju lokalne samouprave (Sl. list CG, br. 42/93, 44/03, 05/08, 51/08, 74/10), shodno kojem polovina prihoda ostvarena sa područja zone morskog dobra postaje prihod opštine, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je sa svim primorskim opštinama zaključilo Ugovore o korišćenju i namjeni prihoda od naknade za korišćenje morskog dobra.
Shodno članu 3 ovog Ugovora ostvareni prihodi po osnovu naknade za korišćenje morskog dobra se usmjeravaju na finansiranje redovnog cjelogodišnjeg obavljanja komunalnih djelatnosti u zoni morskog dobra. To podrazumjeva: sveobuhvatno održavanje čistoće i komunalnog reda u zoni morskog dobra; sezonsko i vansezonsko čišćenje i održavanje kupališta koja nisu ustupljena na korišćenje, sa posebnom pažnjom u zimskom periodu; održavanje i rekonstrukciju javne rasvijete u zoni morskog dobra; održavanje i zaštitu zelenila u zoni morskog dobra, podrazumijevajući sezonske zasade, održavanje postojećeg zelenila, hortikulturno uređenje, uređenje i održavanje parkova, javnih zelenila i rekreacionih površina u zoni morskog dobra; održavanje i regulisanje bujičnih tokova u zoni morskog dobra; kao i sitne sanacije obale i obalne infrastrukture (ograde, mostovi, obalni zidovi, staze i sl.) – pojasnili su iz “Morskog dobra”.
Iz ovog preduzeća saopštavaju i da je tokom 2015, zaključno s 24. junom, na račun opštine Herceg Novi, a po osnovu ostvarivanja prihoda u zoni morskog dobra ove opštine, uplaćeno ukupno 167 655 eura. S obzirom na početak turističke sezone, Javno preduzeće još jednom poziva predstavnike opštine Herceg Novi i lokalnog komunalnog preduzeća, da preduzmu neophodne mjere shodno potpisanom ugovoru, i redovno održavaju čistoću nezakupljenih djelova obale, navodi se u saopštenju “Morskog dobra”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code