MORSKO DOBRO SANIRA OBALU U IGALU I ZELENICI, YU BRIV OČISTIO KORITO...

MORSKO DOBRO SANIRA OBALU U IGALU I ZELENICI, YU BRIV OČISTIO KORITO SPILE U RISNU

714
0
Podijeli

Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore u okviru predsezonskog saniranja oštećenih djelova obale u zoni morskog dobra u opštini Herceg Novi, nastavilo je izradu zida između plaže Instituta i Blatne plaže, u vrijednosti od 17.920 eura.

Na zahtjev korisnika izvedeno je 90m kamenog i betonskog zida koji je u potpunosti kao postojeći, sa dva ulaza na plažu.
U okviru istog projekta, isporučen je građevinski materijal za popločavanje zaleđa plaže u Zelenici, vrijednosti 1.555 eura.
Nadzor nad oba posla obavlja konzorcijum „Civil Engineer” d.o.o. Podgorica, dok su izvođači konzorcijum “Tošković” d.o.o. iz Podgorice, odnosno barska kompanija „Đokić” d.o.o.
Iz Morskog dobra informišu da je u skladu sa potpisanim sporazumom sa Direkcijom za uređenje i izgradnju Kotora, hidrograđevinsko preduzeće “YU BRIV” iz Kotora ovih dana uklonilo nanos iz mora i korita rijeke Spile u Risnu na površini od oko 6000m2. Radovi su izvedeni besplatno, čime se izašlo u susret Mjesnoj zajednici Risan. Pijesak je iskorišćen za nasipanje plaže ispred hotela “Teuta”.
Yu briv je kupio Hotel “Teuta” i planira njegovu rekonstrukciju. Do tada, će plaža ispred hotela biti javnog karaktera.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore pozdravlja ovakav gest kompanije “YU BRIV”, kojim ona pokazuje društveno odgovoran odnos prema široj društvenoj zajenici sa željom da se i u budućem periodu nastavi sa ovakvim ili sličnim aktivnostima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code