Morsko dobro tužiće 10 zakupaca ako ne izmire dugove do 5. septembra

Morsko dobro tužiće 10 zakupaca ako ne izmire dugove do 5. septembra

13
Podijeli

Nakon sprovedene tenderske procedure određeni broj izabranih ponuđača nije zaključio ugovor, ili nije izmirio plaćanje po osnovu zaključenog ugovora. Zato je Radna grupa JP Morskog dobra intenzivirala aktivnosti radi izmirenja obaveza zakupaca prostora.

Javno preduzeće je pokrenulo ukupno 10 sudskih postupaka prema zakupcima za naplatu neizmirenih obaveza za 2016. godinu.

Picerija i restoran

Rok za izmirenje duga za korišćenje lokacija za 2017. godinu ističe 5. septembra 2018. godine, nakon čega će uslijediti utuženja za naplatu dugovanja za 2017. Godinu, saopštavaju iz Morskog dobra.

U tom preduzeću je u toku priprema Programa za naredni petogodišnji period (2019-2023 g.), pa je neophodno da korisnici, koji do sad nijesu to uradili, što prije izmire svoje obaveze i zaključe Ugovor/Anex, kako ne bi prestao pravni osnov za korišćenje lokacija i postavljanje objekata.

Iz tog preduzeća upozoravaju da će inicirati brisanje lokacija iz Plana za koje ne bude imalo regulisane ugovore sa zakupcima i isplaćena dugovanja po osnovu zakupa.

13 Komentari

 1. Morsko dobro godinama kupi kajmak od zakupnina plaza u Herceg Novom,pritom ne ulaze nista osim poneko krpljenja rupa u vidu par kubika betona.Kapacitet plaza je premali za spic sezone,nemao dje peskir staviti da nas blam ne pojede..Plaze lice na prodvnicu plastike.Slobodni djelovi za gradajane ili ne postoje na plazi ili su dati najruzniji djelovi plaza 10-20 posto,i tu,nogu da polomis .Oni sve to znaju ,ali trude se da ne vide i zaboravili su nas kao lajnski snijeg.Ponasaju se kao gazda koji izdaje svoj stan 20 godina i naplacuje kiriju od njega a da ga nikad nije ni okrecio.

  14
  1
  • Plaže prekrivene ležaljkama, pored nedostatka prkinga, najviše odbijaju turiste od H. Novog. Gotovo da nema čovjeka, mještanina ni turiste, koji se ne žali na to što od suncobrana i ležaljki ne može do vode da dođe. Pa, nije svako raspoložen, ni sposoban, da skače u vodu s mula ili stijene !!!! Ali, džaba žalbe, to nikoga ne zanima. A cijene ,,kompleta” su posebna priča, kao da bračni krevet izdaju.

 2. Anonimusu,da li si ti zaposlen uopste?Da li cijeli dan provedes drzeci telefon u rukama,viseci na portalu Radio Jadrana i pisuci komentare ama na bas svaki tekst na portalu.Zabrini se za sebe.To nije zdravo a ni normalno.Nadam se da nemas nikakvih problem.Izadji iz kuce.Prosetaj.Uhvati svjezeg vazduha.

  5
  7
 3. nista novo.ide se u stecaj a iduce sezone sve iz pocetka.naravno nikome ne uzimaju pravo zakupa.svi vole cg ali vise teoriske prirode,kad treba mlatit po skupovima i pricat kafanske price ali kad treba platiti porez i dazbine e onda je nekako nevole.slicno kod hrvata,svi vole hrvatsku ali nekako svi odose za njemacku.ma ovo su naj drzave na svijetu.odje je obraz kao jeti,svi pricaju o njemu a niko ga nikad nije vidjeo.

 4. Mogu živjeti sto godina, ali nikad mi neće biti jasno zašto zakupci plaža u Herceg-Novome plaćaju Budvi i Podgorici, a ovi nam poslije udjele mrvice od naših para. I zašto mi na to pristajemo.

  16
  1
 5. SVAKU GODINU SAM ZA DIO ZAKUPA KOJI NISAM IZMIRIO PRIJE POTPISA UGOVORA ZA PREDSTOJEĆU SEZONU, BIO U OBAVEZI DEPONOVATI BANKARSKU GARANCIJU NAPLATIVU NA PRVI POZIV.
  TAKO DA NE VIDIM NA KOJI NAČIN NEKO MOŽE OSTATI DUŽAN A MORSKO DOBRO ULAZITI U SUDSKI SPOR AKO SE OVO PRIMJENJIVALO PREMA SVIM ZAKUPCIMA.
  OSIM AKO SU UGOVORE RADILI SELEKTIVNO OD SLUČAJA DO SLUČAJA ?????

  30
  1
 6. A to samo u lopovskoj drzavi ima , da nekome date nesto na koriscenje i da on plati iduce godine. I onda iz Morskod dobra imaju po 1000 eura plata za ovakav retardizam. A i sta njih briga oni plate redovno primaju za nerad a krcme tudje.

  27
  3

Ostavite komentar

*

code