Morsko dobro do kraja godine ulaže preko 600 hiljada eura u Herceg...

Morsko dobro do kraja godine ulaže preko 600 hiljada eura u Herceg Novi

12
Podijeli

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić sa saradnicima boravio je juče u radnoj posjeti Opštini Herceg Novi. On se sastao sa predsjdnikom Opštine Stevanom Katićem i njegovim saradnicima i predstavio im planirane radove u zoni morskog dobra do kraja godine, kao i aktivnostima i planovima za sljedeću godinu.

– Do kraja tekuće godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u skladu sa Planom korišćenja sredstava, uložiće 213.000,00 eura za izgradnju pristaništa u Kamenarima, 27.000,00 eura za rekonstrukciju pristaništa, 162.500,00 eura za radove na sanaciji objekata obalne infrastrukture u Herceg Novom i 224.564,33 eura za radove na rekonstrukciji šetališta “Pet Danica” na potezu od restorana “Mimoza” na Toploj do restorana “Galeb” u Igalu – saopšteno je iz Morskog dobra.

Picerija i restoran

Jedna od tema sastanka bila je definisanje projekata za zaštitu, izgradnju i unapređenje morskog dobra na području hercegnovske opštine u 2018. godini. Prioriteti za realizaciju biće usmjereni na projekte koji već imaju građevinsku dozvolu ili su u postupku privaljanja iste.

Nakon završenog sastanka direktor Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore sa sardnicima obišao je radove na investicionim projektima u Herceg Novom. Posjetili su marinu i ribarsku luku Lazaret u Meljinama, zatim novo kupalište na lokalitetu “Žager” i “Portonovi” u Kumboru.

Predstavnici Javnog preduzeća obišli su juče i pješačku stazu na potezu Risan – Perast, čija treća faza uređenja, odnosno postavljanje javne rasvjete, trebalo bi da počne narednih dana.

12 Komentari

 1. ŠETALIŠTE DO UŠĆA RJEKE SUTORINE.
  Zašto o tome niko ne priča.
  Gubi se blatna plaža po čemu je izmedju ostalog Igalo prepoznatljivo.
  ZAŠTO SE P OVOM DJELU MORSKOG DOBRA UPORNO ČUTI.

  12
 2. Sta cete uloziti u kumbor ? odavde ste izgradnjom porto novog pokupili najvise para zar nebi bilo logicno da kumbor i djenovice upristojite ili ce iako su pored “elitnog” naselja ipak biti kao iz dzungle.

  13
 3. Vjerovatno se tih 600 000€ namjerava utrositi na poteze koji ce,pravnom gimnastikom,omoguciti dalje otimanje privatne imovine koja se cak i vjekovima nalazi u necijem vlasnistvu.Eventualno za dotjerivanje infra strukture koju koriste politicki podobni biznismeni…

  24
  1
 4. Niko više ne vjeruje u priče i pituranje očiju. Evo isto kao i parking servis koji samo otima od naroda, a ništa osim one piture da iscrtaju parkinge ne ulažu. Tako i ovi iz Morskog Dobra i ako ulože i jedan euro to će biti zbog toga da kasnije otmu 100 eura.

  23
  1
 5. A ko će da utroši ta sredstva do kraja godine?
  Prolazi oktobar, šetalište se još ne (g)radi. Za druge projekte nisu ni raspisani tenderi za izvođače. Kad bolje razmislim, niko se nije ni pohvalio da je napravio projekte za pristaništa i obalsku infrastrukturu, a kamoli da je izdata građevinska dozvola.

  25
  1

Ostavite komentar

*

code