Moskva: Budva lani sa 1.6 miliona noćenja ruskih turista, očekuje ove godine...

Moskva: Budva lani sa 1.6 miliona noćenja ruskih turista, očekuje ove godine porast

1204
0
Podijeli

Ako je po interesovanju posjetilaca sajma u Moskvi (Moscow International Travel &Tourism Exhibition) koji su već upoznati sa ponudom Budve i Crne Gore, i ove godine Crna Gora je ostala jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Rusije. Očekivanja su da će broj turista iz ove zemlje biti ponovo u porastu.

U Budvi u 2016. godini su najbrojniji bili, kao što je to bio slučaj i u prethodnim godinama, upravo turisti iz Rusije. Registrovano je 201.950 njihovih dolazaka, što je 5% više nego 2015. Ostvarili su čak 1.601.954 noćenja, odnosno 4% više nego 2015. Godine – saopštavaju iz TO Budva.

Picerija i restoran

Zbog toga je TO Budve predstavila ponudu budvanske rivijere na upravo završenom, jednom od najvećih sajmova turizma u svijetu – MITT 2017. u Moskvi.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije, pored TO Budva, izlagale i lokalne TO Bara, Ulcinja, Kotora, Podgorice i Tivta, kao i nacionalni avioprevoznik “Montenegro Airlines”, hotelske kompanije HG “Montenegro Stars”, HG “Budvanska rivijera”,”Beppler & Jacobson”, hotel “Maestral”, Institut “Simo Milošević”, “Dukley Gardens”, “Aqua Park Budva”, preduzeće “14. septembar”, kao i turoperator “R-tours” Aquapark Budva i turističke agencije “Fly Montenegro” i  “Talas M”.

Turističkoj berzi u Moskvi prisustvovali su direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić, ambasador Crne Gore u Ruskoj federaciji, Igor Jovović i predsjednik Opštine, Budva Dragan Krapović.

Na crnogorskom štandu održani su sastanci sa velikim ruskim turoperatorima TUI Travel, ANEX Tour, Tez Tour, CORAL Tour. Na sastancima u Moskvi je istaknuto da je značajna prednost Crne Gore u odnosu na druge destinacije, to što ruskim turistima nije potrebna viza za boravak do tri mjeseca, zatim dobra avio povezanost i korišćenje eura kao valute.

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines tokom ljetnjeg reda letjenja imaće povećan broj letova iz Moskve u odnosu na zimski period, sa najvećim brojem letova ka Tivtu. Iz Moskve ka Podgorici će letjeti jednom sedmično, dok će se ka Tivtu letjeti i do četiri puta dnevno u periodu jun-septembar. Prema najavama nacionalne avio- kompanije, ove sezone, očekuje se rast broja prevezenih putnika iz Moskve.

Ruske kompanije Aeroflot, Siberia, Globus, Nord Star, Rusija, Ural, Jamal, Red Wings, Azur Air, Metro Jet, UT Air, Royal Flight, u saradnji sa turističkom agencijom Fly Montenegro, ostvaruju redovne i čarter letove tokom čitave godine. Novina je da će od ove godine na letovima ka Crnoj Gori biti i dvije nove avio kompanije IFLY i Nordavia. Prema najavama ruskih turoperatora ove sezone očekuje se povećanje avionskog saobraćaja iz Moskve za 30 %, kao i St. Petersburga, Samare, Ekaterinburga i drugih gradova. Za razliku od prethodnih godina, ove godine, izražen je rast individualnog bukinga kada je riječ o Crnoj Gori.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code