Most kod „Galeba“ treba ojačati

Most kod „Galeba“ treba ojačati

1391
1
Podijeli

setaliste radovi decembarRekonstrukcija Šetališta Pet Danica, na potezu od “Galeba” do kupališta Rafaello, trebalo bi, nakon više od dvadeset dana pauze, da bude nastavljena krajem sljedeće sedmice.
Prema riječima v.d. direktora Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Nikše Grgurevića, u toku je finalizacija izmjene projekta na ovom potezu, koja je bila neophodna zbog mosta ispod Galeba, koji je jako oštećen. On zahtjeva još jednu betonsku konstrukciju kako bi mogao da “istrpi” proširenje Šetališta, kaže za Radio Jadran, Grgurević:
– Uradili smo geodetsko snimanje. U toku je izrada projekta i mislim da bi za 7 dana trebalo da bude gotov, nakon čega odmah kreću radovi. Porozna konstrukcija mosta i još neki detalji su izmijenjeni, a to sve zahtijeva geodetsko snimanje i reviziju izmjene projekta. Proceduru moramo ispoštovati i odlučili smo da to otklonimo, da kada krenemo sa radovima, više ne bude prekida, pojasnio je Grgurević.
Niksa Grgurevic 2Navedene izmjene neće uticati na opredijeljenih 360 hiljada eura za kompletan posao. Do sada je prema njegovim riječima obavljeno skoro 40% posla. Najkomplikovaniji dio, I faza, uspješno je okončana. Sve što slijedi trebalo bi da ide mnogo lakše. Konačan završetak radova, ipak, se ne može tačno precizirati. Mada, Grgurević vjeruje da bi to moglo biti krajem marta, ukoliko vremenski uslovi budu zadovoljavajući.
Prva faza projekta koja je podrazumijevala polaganje kolektorskih cijevi u trup Šetališta, od restorana Mimoza do Galeba okončana je u rekordnom roku, za šta je bila angažovana tehnička služba hercegnovskog Vodovoda.
Druga faza započela je u decembru i podrazumijeva proširenje šetališne staze. Taj posao, za koji je angažovana barska kompanija Đokić group trebalo bi zajedno sa trećom fazom, da traje nekih 90 dana. U posljednjoj, III fazi predviđeno je popločavanje, postavljanje zaštitne ograde, klupa i javne rasvjete.
Podsjetićemo rekosntrukcija je počela 20.oktobra a riječ je o dionici dužine 365 metara i 1600 metara kvadratnih. Obnova i proširenje ovog dijela Šetališta finansiraju Morsko dobro i opština.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code