Moto djeda mrazevi stižu 20.decembra

Moto djeda mrazevi stižu 20.decembra

1620
2
Podijeli

moto mrazevi 1 2015Članovi hercegnovskog Moto kluba MC Cruiser će i ove godine, zajedno sa motoristima iz čitave Crne Gore, učestvovati u humanitarnoj akciji “Moto djeda mrazevi”, koju organizuje Udruženje “No limit bikers” iz Podgorice. Očekuje se dolazak preko 100 motorista koji će u nedelju, 20. decembra posjetiti Dječji dom “Mladost” u Bijeloj da bi štićenicima ove ustanove uručili poklone i pružili im malo pažnje pred novogodišnje praznike.
Riječ je o tradicionalnoj akciji čiji je cilj uspostavljanje saradnje i druženje sa djecom bez roditeljskog staranja, kao i sa djecom i omladinom sa smetnjama u razvoju. Ideja je pokrenuta 2010. godine, a “Moto djeda mrazevi” su od tada, osim mališana u Bijeloj, obradovali i drugare u Podgorici – u Zavodu za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine 2011-te, odnosno u Resursnom centru za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju na Zabjelu.
Zahvaljujući prilozima bajkera iz cijele Crne Gore i uz pomoć sponzora, osim slatkiša i igračaka, motoristi velikog srca na poklon donose i ostale potrepštine, u dogovoru sa predstavnicima ustanova koje brinu o djeci.
Ove godine će “Moto djeda mrezevi” četvrti put posjetiti Dječji dom “Mladost” u Bijeloj, u kome boravi 160-oro djece, uzrasta od mjesec do punoljetstva. Motiv akcije, čiji je moto “Obradujmo budućnost”, jeste da skrenu pažnju javnosti na djecu lišenu roditeljskog staranja, koje treba da se sjetimo i mimo ovakvih povoda, i kojoj mnogo više od samih poklona znače druženje i pozitivna energija.
Prvi put Moto djeda mrazevi će takođe u nedjelju napraviti defile motorima od Kamenara do Igala i nazad do Bijele, uz kratko zaustavljanje kod Dvorane Park radi manifestacije “Pozdrav gradu”. Tako će moći da ih pozdave građani i gosti Herceg Novog. Nakon druženja sa djecom u Bijeloj, Moto klub MC Cruiser prirediće ručak i osvježenje u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima.

moto mrazevi plakat 2015

2 Komentari

 1. Djeca obožavaju motore, provozaju se, vide, upoznaju se… Posebno je fantastična priča koju rade u Srbiji, Beogradska ekipa bajkera koji posjećuju djecu sa posebnim potrebama u Domu u Sremčici. Kada čitam članke o tim akcijama, redovno plačem.

  Medjutim, najveci problem je sto se djece, starih, nemoćnih… bilo koga kome treba pomoc, sjete oko glavnih praznika a poslije nista. Dobiju neku pomoć, odjednom i na jednom mjestu velika količina možda bespotrebnih sitnica u tom momentu koje možda i ne mogu da se iskoriste baš tad ili možda baš u tom momentu nisu potrebne.

  Humanost nije posjetiti oko božića i uskrsa. To je najbezobrazniji marketing! Ako se već planira neka posjeta domu, pa uradite to tamo nekog 27. septembra ili 16.marta ili nedje 5.jula kada se niko ne sjeti da pita treba li ikome išta.

  U svakom slučaju, Moto deda mrazevi je fantastična manifestacija i sva djeca svugdje je obožavaju.

  ALI …
  0  0
 2. E kakva glupost,bjelosvjetska.Unicef je rekao na osnovu istrazivanja,da su kratkotrajne posjete domu , lose za djecju psihu.Zato ih ostavite ma miru,ne mora svaki krug bilo kakve gluposti kod njih da se zavrsi,zbog jeftinih ,ko zna kakvih poena.
  0  0

Ostavite komentar

*

code