Mr Gordana Porobić Krcunović v.d. direktora Herceg festa

Mr Gordana Porobić Krcunović v.d. direktora Herceg festa

101
Podijeli

Savjet JUK Herceg fest prihvato je ostavku doskorašnjeg direktora Stevana Koprivice i na mjesto novog direktora ove ustanove imenovana je mr Gordana Porobić Krcunović, saopšteno je iz press službe Opštine Herceg Novi.

Porobić Krcunović je rođena 1972. godine u Herceg Novom, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je 1997. godine na Odsjeku za filosofiju Filosofskog fakulteta u Nikšiću, da bi godinu kasnije upisala postdiplomske studije na Odsjeku za filosofiju Filosofskog fakulteta u Novom Sadu.

Picerija i restoran

Magistrirala je na temi: „Kjerkegorov sokratizam“, pod mentorstvom prof. dr Miloša Todorovića. Na Studijskom programu za filosofiju na Filosofskom fakultetu u Nikšiću angažovana kao saradnik u nastavi za predmete: „Istorija njemačke klasične flosofije“, „Savremena filosofija“ i „Ontologija“. Trenutno radi na doktoratu.

Učestvovala u projektu „Crna Gora u 21. stoljeću – u eri kompetitivnosti“, u okviru kojeg je i sprovela istraživanje „Etika časti i poštenja“ čiji su rezultati objavljeni kao dio posebne monografije, navodi se na kraju saopštenja.

101 Komentari

 1. moze malo filozofiranja to nam je bas nedostajalo… sto se ciniiii ! ovo moze samo kod nas… kakve veze ona ima sa Herceg Festom… ! znaci i neko sa sumarskim i stocarskim fakultetom ako je politicki podobam moze biti direktor doticne ustanove….mozda ce nam i pilot jednog dana biti direktor vodovoda..ili doma zdravlja…..ovo je strasan grad !!

 2. Svaka čast na izboru! Ova gospođa je pravo rešenje za ovaj grad na tom mestu dje oduvijek skripalo… Naj bitnije je za nas da je došao neko ko je iz naroda ko nije u bilo kojoj vlasti i ko nije korupiran,neko ko zna šta su prave vrednosti i ko je sve stekao u svom životu samo radom. Cijela porodica je jedno veliko oličenje na kojoj treba da se ugledaju svi.
  Biće nešto od nas ako nas ovakvi budu predstavljali.

  3
  17
 3. Odgovor na komentar Republika Boka:Porobići su bili još 1902.g. na bečkom dvoru kad su išli BOKEŠKI KNEZOVI NA POKLON CARU , a Vi I VAMA SLIČNI kad se spomene BEČ misle da je to bečki odrezak a doprinosa POROBIĆA u BOKI ima ali nije vrijeme za besplatnu edukaciju jer bi dugo trajala

  2
  13
  • Komentar je bio šala, uz puno uvažavanje porodice Porobić,
   među kojima imam na desetine prijatelja.
   Ali opštinski kadrovi su nažalost zbilja.

 4. Evo sad sam sa odmora… Ne stigoh konkurisati za ove v.d. pozicije, pa ako je sta ostalo da me ugurate.
  Inace sam kvalifikovana – nemam nikakvo iskustvo. Ima li sta?

  31
  1
  • Poštovani Maestro. Molim Vas da ispitate : 1 . Kolika su bruto/neto plata dotične osobe? 2. Ko je pretpostavljeni dotičnoj osobi?
   Ovo je važno pitanje. Građani plaćaju dotičnu osobu. Ovdje se ne radi samo o kršenju radne discipline. Ovdje se radi o krupnijim poslovima. Koliko dana/mjeseci nije bila na poslu?

   37
   3
 5. Direktorice Gordana ,molim vas …..
  NE INTERESUJE ME POLITIKA NITI KO JE KO VEĆ KAO NOVLJANIN LOKAL PATRIOTA ŽELIM DA SE
  PRAZNIK MIMOZE DRŽI TRADICIJE I ONOG NAŠEG LOKALNOG MORSKOG KAO ŠTO PRILIČI DA ONI KOJI DOĐU NA FEŠTU OSJETE MIRIS RIBE I MEDITERANA … NI SLUČAJNO ĆEVAPE I VUNENE BJEČVE NA PARAPETE….
  ╔══╗
  ╚╗╔╝
  ╔╝(¯`v´¯)
  ╚══`.¸.[HERCEG NOVI]

  53
  18
 6. Što više letimo, to manji izgledamo onima koji stoje na zemlji.
  Friedrich Wilhelm Nietzsche
  Sad su se stvorili uslovi za nesmetano odvijanje guslarskih večeri i etno pojaca u dvorani Park.
  Stevo valja Bjelogrliću i cijelom regionu ali nije dobar za Novi.

  61
  15
 7. Procit`o sam masu komentara, dobrih i manje dobrih, ali samo 1 je mega komentar, naime, neprikoslovljeni mega car sa Gomile veliki lider GDS-a Misel Ogurlic je zaboravljen, jedini on ima kapaciteta da sredi ovu skalameriju.

  37
  8
 8. Grad postaje totalni show !! Taman smo mislili otišao Drk,kada ono ista priča ,pa još i gora,prvo sa onom iz urbanizma,koja se već pokazala kao veoma nesposobna,što smo i očekivali …..

  52
  6
 9. Riječ filozofija je grčkog porijekla od filosofia i znači ljubav prema mudrosti. Ali u sprskom, crnogorskom i svim našim jezicima, koristimo filozofija, prema tradicionalnom latinskom izgovoru . Prema tome, piše se filozofija i ovi iz press službe Opštine treba da korigiju saopštenje, a mediji da ne preuzimaju svašta! Osim ako nova direktorica nije insistirala na filosofija, pa već počela da nas onepismenjava!

  50
  11
  • Иако је за српски језик уобичајен и прихваћен облик филозофија (правила језика и извор), има и другачијих погледа на писање ове ријечи. Наиме, професор Милош Ђурић, наш уважени класични филолог и филозоф, залагао се да говоримо и пишемо философија. Његова аргументација је била сљедећа. У старогрчком језику постоји именица zophos, која значи мрак, тама. Стога би облик филозофија значио љубав према мраку, док би једино облик философија могао значити љубав према мудрости.

   17
   12
   • Uvaženi Mrkalj. Zašto bismo lomili jezik. Zapravo, ja sam odavno srpskohrvatski učio, ali sam kod Boke imao peticu. A Mrkalj je bio bar za stopu ispred Vuka. Ali, nijesu mu dali ni patrijarh, ni ostali. Pomjeri umom. Nažalost.

    10
    10
 10. Gordana u Bamji, Gordana u Herceg festu. Koloko ova prva ima veze sa menadxmentom toliko ova druga /xvana cirilica/ ima veze sa kulturom. Koga je brigs, bitno je da su nase.

  23
  10
 11. Zasto nije postavljen Seferovic, molim nekoga iz DF-a da odgovori!!!Ako je nacelno dogovoreno da ce Seferovic koji godinama tu radi i koji bi mogao nastavit kao VD,zasto sada ova gospodja ??? Nemam nista protiv gospodje Porobic, ali Seferovic je nase celjade i dogovor treba da se postuje…

  29
  40
  • Nisam iz DF-a ali poznajem politicku situaciju. Nije tacno da je nacelno dogovoreno da Seferovic bude taj. Pominjan jeste ali su odmah pojedini u koaliciji a i u samom DFu bili principijelno protiv toga. Kako ja znam problem je nastao sto u DF smatraju da Mića nije smio dobiti ovako visoko mjesto sa nivoem obrazovanja koji posjeduje i zeljeli su da oni nude bar skolovane kadrove i ako su partijski. Seferovic vazi za dobrog covjeka medjutim ne ispunjava ostale uslove da bi bio postavljen na mjesto direktora. Ako bi njega postavili pala bi im u vodu i borba za TO gdje je izabran najlosi konkurent po referncama. Dosta je uradio za DF, medjutim ima i nekih koji su lijepili plakate i dosta vise ucinili ali ne mogu biti postavljeni na takva mjesta.

   30
   7
  • Zato sto df nema svoje ja nego slusa sta im Podgorica namece. Nasi novljani su se borili a oni dovode Niksicanku da radi ovdje jer je tako odlucio vrh partije. Nikad vise glas za DF od mene i moje porodice. Ionako su se srozali a tek ce na sledece izbore

   24
   1
   • Sasvim je prirodno da se konsultuju sa PG koja im finansira kampanju, daje ime, infrastrukturu i sl. Dokaz da ima svoje ja je to sto ne moze ni brat od predsjednika odbora da bude direktor ako nema propisane predispozicije. Ako ti i tvoja porodica ne bastinite takve propise i pravila onda i ne treba da glasate za DF, nego neku drugu stranku. Moja preporuka je Novska lista jer tamo Mića sve moze da zavrsi. DF ce biti sve jaci ako nastave principijelno.

    5
    30
    • Mića je za tebe institucija, ljubomorni ste na njega sto pazi na svoje postene novljane , a nece da zaposljava iz Niksica i Podgorice . Je li trebao Simonidu da izabere na čelu TO, koja nece dolazit na posao,umjesto vrijednog i postenog Pavla koji ostaje svaki dan prekovremeno i odradjuje posao !? Kazu bolji joj je CV , pa neka je , neka ga okaci kuci na zid kad nece da radi !

     18
     19
     • Nije on trebao ni da bira. Nije opstina njegova privatna prcija. To treba da bira izvrsni odbor na osnovu bas CVa. A ne ko je odakle, ko mu je tata koliko je visok i sl. To sto ti pricas je jedna seljacka familijarna politika eventualno za neku mjesnu zajednicu, nikako za neko demokratsko drustvo u kome ja zelim da vidim svoj grad.

      24
      3
 12. Ovo sa V.D. direktorima u Herceg-Novom je došlo na nivo kada je Duško Radović Krušo po kafanama tražio Predsednika Opštine. Xe, xe, xe, mogli ste makar Mišela Ogurlića počastiti sa nekim direktorskim mjestom, makar bi narodu bilo zanimljivo.

  62
  5
 13. Koprivica je morao biti odavno smijenjen. Nagradio je Praznik mimoze, ispolitizovao sva kulturna dešavanja u gradu, nekreativno i neprofesionalno je obavljao posao. A po strani i to što je stranac.

  33
  70
 14. OVO JE BRUKA!
  Poslije izbora direktora TO , jos gore rješenje, gospodja koja je studirala “filosofiju”, kako kaže autor teksta. Mr! Zamisli čuda!
  Blago nama s filozofima u Herceg Festu, tek sad smo ga ugasili.

  57
  11
 15. Zamolio bih gdju Porobic da ako ovo cita prvo makne brojne zaposlene iz Ateljea gdje su na pauzi po 5 sati i da ih vrati u kancelarije.Od njih se ne moze naci slobodno mjesto jer non stop sjede u njemu.

  75
  9
 16. Drago mi je da je neko pomenuo Šimraka i Sdp. Veliki Novljani, Bokelji i Crnogorci kad ovo cutke posmatraju. Sto ne napuste koaliciju? Imaju vecinu i bez njih.

  51
  15
  • Jadan si i bijedan ako je to jedino sto si vidjeo od Stevovog rada za Herceg Novi. Stevo je ekspert kom nema zamjene i ovo sto su uradili je sramno. I narod ce to dobro razumjeti.

   52
   46
 17. Gdja ima skolu i fakultet, ali gdje je radno iskustvo? Ucestvovanje u dva projekta? Plus sto zivi u Nk. Sto znaci da od kad je 1997 upisala fakultet u Nk malo je obitavala u Novi, a od tada se svasta promijenilo. Ako nista namucili ste se da Stevu nadjete zamjenu iako je neuporedivo i blamaza za grad

  65
  13
 18. To je obećanje Katića da neće biti politika presudna nrgo struka.Uvjeravamo se svaki dan koliko klizimo u blazu. Koprivica je ovaj grad u kultuti stavio na noge , što njima smeta što je Crnogorac , treba li mijenjatu nacionalnost za svaki posao,kakvi su to ljudi? Sve fešte su na trgovima , a vi sipate pijesak po travnjaku kao u zooo vrt, kakva ironija??

  74
  20
 19. Pitam se da li ovo podržava koalicioni partner gospodin Šimrak i da li se on uopšte bilo što pita? Ako je časno ušao u ovakav konglomerata politički , milsim da treba što hitnije i časnije i da izađe, da ne bi ostao bez pola obraza- SDP-ea.

  46
  7
 20. Elementarna kultura nalaže da pustimo damu da radi i pokaže šta zna i koliko zadovoljava na tom mjestu.Očito radi se o obrazovanoj osobi,čije zvanje možda nije kompatibilno sa radnim mjesto ali to nemora biti presudno.Za kritike ili pohvale bitce vremena.Za sada, sretno!!!

  29
  39
 21. Sram vas bilo!!! Gradjani bi trebali reagovati peticijom za Steva, covjeka koji je taman doveo kulturu i reputaciju naseg grada na normalu! Bruka!

  60
  37
 22. Znaci nece bit Seferovicev brat…..
  Katastrofa!!! Katastrofa!!!
  E ako cu vise radit izbore za df ubite me!
  Da je mica konjevic htio i ovo bi nam uzeo!!!
  Sve ljudi sa strane iz dfa
  Borise Seferovicu preduzmi nesto!!!!!

  27
  18
  • Ponudio je lose kadrovsko rijesenje u vidi njegovog brata. Koji je inace super kao osoba. Morate shvatiti da su ovo javni konkursi i gdje se gleda obrazovanje i iskustvo prijavljenih. Da su imali neko drugu opciju prihvatili bi je.

   22
   7
   • Ok i ako DPS da savrseno kadrovsko rjesenje, koje za razkiku od gospodje koja sa 45 godina misli da je titula mr ludilo, ima struku i iskustvo?
    Hoce li ga prohvatiti?
    Ili ako se pojavi neki xy koji nije ni u jednu partiju? Nece!!! E zato treba dici haos zbog smjene jednog dramaturga i covjeka od imena i reputacije.

    36
    12
    • Slazem se sa tobom. Ali za te odgovore treba pitati Miću i Dr. Sava Marića koji su obećali depolitizaciju, i na osnovu toga dobili povjerenje glasaca.

     37
     4
 23. Zivi 45 godina bez dana rada u necemu sto ima veze sa onim sto treba da radi sada, a sto je, uzgred, okosnica naseg grada!
  I kao takva uzima mjesto jednom Stevanu Koprivici o kome je izlisno govoriti!!! Samo zato jer je ona iz DFa! Sramite se! Bruke!
  Mica je odustao od depolitizacije samo da mu se DF makne iz Turisticke, dje su pare, naravno!

  76
  12
  • Mica odustao od depolitizacije? Ha ha ha, najsmjesniji komentar ikada! Tako sto je na mjesto turisticke postavio osobu koja je imala najlosije reference od prijavljenih kandidata, a gle cuda ima partijsku knjizicu Novske i prijateljske odnose sa vodjom. E pa hvala mu na takvoj depolitizaciji. I da ne zaboravim jos jednom veliko hvala njegovom partijskom drugu dr. SAVU MARICU na depolitizaciji koju je obecao!

   59
   9
 24. Vjerovatno joj je omiljena misao Kjerkegora ova : “Kakvo je moje mišljenje?. . . Neka me niko ne
  pita o tome, i o tome da li imam neko mišljenje, drugome ne može biti ništa irelevantnije od toga
  da za njega sazna” (Filozofske mrvice)

  Mislim da ovdje ima materijala da drugo izdanje separata „Etika časti i poštenja”, ali, kako stoji u naslovu istraživanja, živimo u “eri kompetitivnosti”.

  36
  4
 25. Pa dobro , dostojna zamjena … Djelabo njoj govore mozda i vise nego Stevova… Aj gubite se , sram vas bilo.Svjetski priznatog covjeka mijenjate nekom partijski podobnom osobom , zbog politike , vidi se koliko o gradu mislite…

  62
  11
 26. A zna se iz koje je partije, DF-a i zna se da če nas vratit u 90-ete. Žalosno. No, treba joj dati šansu da vidimo. Navikli smo jedan korak naprijed deset nazad.

  33
  10
 27. Kakve su dodirne tačke izmedju njene profesije koja je navedena u gornjem textu i rukovodjenja Herceg-Festom? Stvarno to ne razumijem i nije moje pitanje provokativnog karaktera. U suštini i ne poznajem osobu, pa čak neznam od kojih Porobića potiče, ali to je totalno nebitno u ovom trenutku.

  60
  5

Ostavite komentar

*

code