Mračević: Luštica se priprema za investitore

Mračević: Luštica se priprema za investitore

19
Podijeli

Razvoj poluostrva Luštica posljednjih godina prati neplanska urbanizacija istovremeno sa velikim zamislima za gradnju turističkih naselja.
lustica bay gradnja hotela 1Na tivatskom dijelu napreduje gradnja novog turističkog grada Luštiica bay. Do 2030. godine biće to ulaganje Luštice development od 1,1 milijardu eura. U uvali Pržno drugi veliki investitor Qatari diar još priprema dokumentaciju za gradnju kompleksa od preko 250 miliona eura.

Krenulo je i na novskom dijelu Luštice sa velikim planovima  i projektima, za što je potrebna infrastruktura: struja, voda, putevi.

Picerija i restoran

vlado-mracevic-3011– Ključno za budući razvoj Luštice je izgradnja nove trafostanice u Klincima, čime se trajno rješava stabilno napajanje električnom energijom poluostrva i stvaraju preduslovi za razvoj velikih turističkih investicija. Opština Herceg Novi je u saradnji sa EPCG, odnosno Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom (CEDIS) stvorila uslove za realizaciju ovog projekta. Očekujemo polaganje kabla od Kumbora do trafostanice i njeno stavljanje u funkciju – kaže nam savjetnik predsjednice opštine, Vlado Mračević.

To je ulaganje od 1,4 miliona eura CEDIS-a bez kabla koji će takođe voditi od nove trafostanice do Arze i bez rekonstrukcije stare trafostanice u Pržnom. S druge strane, Opština Herceg Novi vodi aktivnosti  za infrastrukturno opremanje Luštice i kada je riječ o izgradnji novih puteva od Radovića do Klinaca.

lustica 20– To je dionica u dužini od 9 km. Odluka o gradnji puta, kao objektu od opšteg interesa donijeta je na lokalnom parlamentu. U toku je izrada projektne dokumentacije. Taj putni pravac se nastavlja na projekat Luštica bay i završava se u Klincima, odnosno na raskrsnici kod Rosa – dodaje Mračević.

Luštica više neće imati ni problem sa vodom, jer Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog završava glavni projekat  za sistem vodosnabdijevanja. Koristiće se postojeća veza Kumbor-Pristan, biće izgrađena tri rezervoara na Luštici i distributivni cjevovod na cijlom poluostrvu.

Na novskom dijelu Luštice i njenog zahvata, planirani su projekti Nord stara, koga je preuzeo jedan konzorcijum sa Bliskog Istoka. On stvara uslove za početak gradnje kompleksa u Donjim Klincima, kaže Mračević. Portobono je najvažniji opštinski razvojni projekat u južnom dijelu poluostrva, ali  tu su i Žanjic, Arza, Mamula.

19 Komentari

 1. A znaju oni to. Svi skupa 320 glasova pa Macka u skupstinu, Vajaga odledjen pa u sjenku kao Mracevic i Mandic, pa da se pitaju sve al tiho. Ne brini komsija SNP-Igalo, ne bi proslo 2 mjeseca nasao bi ih sve uz vlast. Bice ih bar 3 od nabrojanih kod bivseg kolege podpredsjednika Katica prije proljeca. Komedija se nastavlja

 2. Mračeviću formiraj svoju grupu gradjana za izbore u Novom sastavljenu od Dejana Mandica,Rada Bozovića,Milana Vajagića,Bora Mačka,Sloba Novakovića,Zorice Gavrilović,Dr Andjelića,Bogdana Kocetanovića i sličnih koji su napustili SNP i saznačeš kako stojiš kod gradjana.

 3. Nisam jos vidio na ovom portalu da je neko jednoglasno proglasen negativnim u komentarima kao ovaj Mracevic, izgleda da ga ne vole ni oni koje je ostavio ni oni kojima se priklonio.

  1
  1
 4. Ne mozete ove turke da nacerate 5 godina da zavrse one cijevi i urnisanje setalista a pricate kao da ste vec sve iskopali i sproveli vodu i struju na cijelu Lusticu. Od price do kraja tog projekta ce proc 20godina.

 5. Preko vode sve med i mlijeko! reklo bi se. A ovdje – kolektor. I tada i sada Mracevic. I tada su obecali da ce investitori da pojure u Novi cim se zavrsi kolektor, projekat vijeka.
  Sve im je tako.
  Evo na Zeleniku nisu makli 15 dana. Ako ovako budu radili i Lusticu, imacemo 2 projekta vijeka. Samo nismo shvatili Mandica i desnu ruku mu Mracevica na vrijeme. On je mislio da ce trajati vijek.

 6. Druze, zavrsi ti kolektor prvo, pa onda…
  Kolektor je ogledalo i bivse ali i ove vlasti, a u svemu tome, zajednicki brojilac je upravo Mracevic.
  Dosta je vise lokalnih funkcionera uze specijalnosti “pricam ti pricu”. Treba nesto i raditi. Lako je primati platu 1000 i kusur € i mazati oci, dok obicni ljudi nemaju ni za hleb.

 7. Savjetnik predsjednice opstine….kad ne znaju gdje da ga postave da prima opstinsku platu i i izvrsava nebitnu funkciju onda ga postave za savjetnika…ma divno

 8. Ali evo jedno realno i ozbiljno pitanje;MILIONI se ulazu u infrastrukturu za moguce potencijalne investitore na Lustici,a ima li igdje koja stotina hiljada za totalno zapostavljene puteve za nasa sela i zaseoke,za male trafostanice koje bi bar malo povecale napon pocev od Sutorine,pa sva sela uzbrdo redom.

 9. @HNovi jeste jeste isti je. Ali ne brini, cim se vrate stari drugari vratice se i Mracevic. Pa u krug. Kreiraj savjetuj kreiraj savjetuj kupuj prodaj…On je profesionalnu karijeru poceo u Mjesovitom a politicku u mladim DPSa, ne moze biti iznenadjenja

 10. Gospodine Mracevicu mislim da niste u toku,zasto ne provucete te instalacije(struju,vodu,cjevi za kolektor)koje idu za lusticu kroz ovaj podvodni tunel sto pravi Dusko,sam pozurite nemate puno vremena jer on radove privod kraju pa mozda ste i zakasnili!!!!

Ostavite komentar

*

code