MRVALJEVIĆ: PLAN REORGANIZACIJE „VEKTRA BOKE“ PRED SUDOM

MRVALJEVIĆ: PLAN REORGANIZACIJE „VEKTRA BOKE“ PRED SUDOM

195
0
Podijeli

Plan za reorganizaciju „Vektra Boke” predat je Privrednom sudu, o kojem treba da se izjasni i stečajni upravnik.

Nakon toga trebalo bi da bude određen datum za glasanje o planu reorganizacije. Ovo je za Radio Jadran potvrdio stečajni upravnik „Vektra Boke”, Sreten Mrvaljević, navodeći da će taj datum zavisiti od Privrednog suda i stečajnog sudije.
“Nadam se da će sudija Privrednog suda to vrlo brzo da uradi, a mi ćemo nakon toga u roku od 7-10 dana poslati odgovor. Vjerujem da će sud prihvatiti te “instrukcije”, o kojima i sam treba da se izjasni. Ne mogu precizirati tačan datum, ali vjerujem da bi to moglo da se desi za mjesec”, kaže Mrvaljević.
On ističe da još uvijek nije imao uvid u plan reorganizacije, ali očekuje da bi narednih dana trebalo da dobije kopiju od vlasnika kapitala. Sa druge strane, Sindikat „Vektra Boke” neće odustajati od svojih zahtjeva, koje će još jednom iznijeti kada se bude glasalo o planu reorganizacije, kaže nam predsjednik Sindikata, Vojin Miljanić:
“Sindikat u svakom slučaju traži da se radnici vrate na posao, i da se utvrdi dinamika isplate zaostalih dugovanja. U Vektra Boki trenutno radi 26 ili 27 stalno zaposlenih, po cijeni minimalca”, kaže Miljanić. Duguju im se tri i po plate, povezivanje radnog staža od pet godina. Od menadžmenta su potraživali i otpremnine, naknadu za godišnje odmore, kao i jubilarne nagrade. Priznate su im izvršne sudske presude za dva regresa, kao i za dvije razlike u platama, radni staž za nepunih pet godina i tri i po plate koje im se duguju. Ostalo je odbijeno i ići će dalje u sudski proces ukoliko se usvoji plan reorganizacije, kazao je Miljanić.
Inače, proteklu sezonu u „Plaži”, jedinom aktivnom hotelu „Vektra Boke, “iznijelo” je 65 radnika i 23 sezonca. Od juna do septembra ostvareno je skoro 18 hiljada noćenja. Stečajci su primali 193 eura, ali su imali obezbijeđen smještaj i tri obroka.
Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u u kompaniju Vektra Boka, biznismena Dragana Brkovića, 13. juna, zbog duga od oko četiri miliona eura koji ta firma ima prema Crnogorskoj komercijalnoj banci.
Opština Herceg Novi, ima interes koji prevazilazi njeno samo nominalno novčano potraživanje od 2,2 miliona eura. Saznajemo da je manje od 10 odsto tog iznosa priznato, kao i da će zbog toga Opština pokrenuti sudski proces i utuženja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code