MRVALJEVIĆ: PRIPREMA SE PROGRAM REORGANIZACIJE „VEKTRA BOKE“

MRVALJEVIĆ: PRIPREMA SE PROGRAM REORGANIZACIJE „VEKTRA BOKE“

103
0
Podijeli

U AD Vektra Boka, koja je u stečaju od 13. juna, u toku su aktivnosti na reorganizaciji kompanije, koje će potrajati još dva mjeseca.

Nakon toga bi vlasnici kapitala trebalo da progam predaju Privrednom sudu, na usvajanje ili odbijanje. Ovo je Radiju Jadran potvrdio stečajni upravnik Vektra Boke AD, Sreten Mrvaljević, koji nije želio da iznosi više detalja.
On je dodao da se u hotelu “Plaža” sprovode sve uobičajene aktivnosti, te da je uposleno oko 80 radnika. U hotelu odmara 270 gostiju, što je neznatno više nego u istom periodu prošle godine.
Mrvaljević nije želio da mnogo priča o statusu radnika, ali ni manjinskih akcionara, kao ni o tome kakva ih dalja sudba očekuje.
“Ne znam zaista koliko je manjinskih akcionara ni šta će sa njima biti, jer se tim nijesam bavio” kazao je kratko Mrvaljević.
Komentar smo pokušali dobiti i od predsjednika bivšeg Sindikata, Vojina Miljanića, međutim, danas nije odgovarao ni na pozive ni na poruke iz naše redakcije.
Podsjetićemo da je Privredni sud Crne Gore uveo stečaj u kompaniju Vektra Boka, biznismena Dragana Brkovića, zbog duga od oko četiri miliona eura koji ta firma ima prema Crnogorskoj komercijalnoj banci. U rješenju koje je potpisao predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, navodi se da je usvojen predlog Crnogorske komercijalne banke za otvaranje stečajnog postupka, koji je ta finansijska institucija podnijela još 28. novembra 2011. godine zbog nemogućnosti naplate kreditnih dugovanja u ukupnom iznosu od 3.958.014 eura. Jovanić je pozvao povjerioce da u roku od 30 dana od uvođenja stečaja prijave obezbijeđena i neobezbijeđena potraživanja, a ispitno ročište trebalo bi da bude održano sjutra.
Takođe podjsećamo i da će konačnu odluku o načinu naplaćivanja potraživanja od kompanije „Vektra Boka” u stečaju donijeti SO Herceg Novi, imajući u vidu mogućnost da Opština od Vektra Boke traži ustupanje vlasništva nad nekretninama u visini potraživanja.
To je prvi od pet zaključaka kojeg su usvojili odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom, na vanrednom zasjedanju povodom uvođenja stečaja u AD „Vektra Boka”, 29. juna.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code