Multimedijalna izložba Ivane Petrović u galeriji Amerika

Multimedijalna izložba Ivane Petrović u galeriji Amerika

1066
0
Podijeli

Na trgu Belavista u Starom gradu, u galeriji Amerika biće sjutra otvorena izložba pod nazivom “O ekspresiji”, autorke Ivane Petrović iz Herceg Novog, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika ovog grada.

Priprema samostalne izložbe iziskuje dosta posla, priča za Radio Jadran autorka, kojoj je ovo prvo samostalno predstavljanje. Ovom izložbom napravila je, kako kaže, mali zaokret u radu, koji se do sada bazirao uglavnom na portretima, ali tema izložbe “O ekspresiji” biće divlje životinje:

Picerija i restoran

– Moj način crtanja i slikanja je ekspresionistički, apsolutno slobodan crtež i pristup. Radim sa stvarima i tehnikama i ne znam tačno koji će biti ishod, ima svega. Koristim temperu, koristim neke boje za zid, jupol i ostalo, pigmente, suvo pastel, uljani pastel, ugalj, pijesak – objašnjava Petrović.

Kako je kazala, na slikama na kojima su motivi divlje životinje, pokušala je da uhvati specifične izraze na njihovim licima u određenim situacijama. Portret koji će biti izložen rađen je za posljednji Hercegnovski zimski likovni salon, koji je takođe naslikan u ekspresionističkom stilu. Tu je i jedan rad sa Akademije, koji će biti pozajmljen samo za potrebe ove izložbe, jer je ranije prodat.

Ivana Petrović izložiće 7 radova formata 100×70 kombinovane tehnike, kao i sažetak radova koje je do sada napravila i sa kojima se predstavljala na kolektivnim izložbama. Tu su i radovi nastajali za vrijeme njenog školovanja na Akademiji u Beogradu, koji će biti prikazani na projektoru, što će ovoj izložbi dati multimedijalni karakter.

Ivana Petrović je rođena u Dubrovniku, odrasla u Herceg Novom. Diplomirala na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Beogradu 2006. godine, u klasi prof. Jugoslava Vlahovića, na odsjeku primjenjene grafike. Izlagala je na nekoliko kolektivnih izložbi među kojima su dva Hercegnovska zimska likovna salona.

Izložbu će otvoriti akademski slikar, Dobrivoje Petrović, a otvaranje je zakazano za 19.30 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code