„MUSICA VIVA“ U MUZIČKOJ ŠKOLI: OD KLAPA DO MICHAEL JACKSONA

„MUSICA VIVA“ U MUZIČKOJ ŠKOLI: OD KLAPA DO MICHAEL JACKSONA

238
0
Podijeli

Ženski hor “Musica Viva” iz Sombora zapjevao je sinoć ponovo u Herceg Novom, u koncertnoj sali Muzičke škole.

Bio je to njihov drugi uzastopni nastup pred novskom publikom budući da su noć prije nastupali i na Forte Mare, na prezentaciji knjige prof. Lazara Seferovića.
Iako su se samo stotinjak metara dalje smjenjivale nove zvijezde na festivalu “Sunčane skale”, sala škole bila je ispunjena skoro do posljednjeg mjesta. Među posjetiocima je bilo dosta i inostranih turista, ponajviše ruskih državljana.
Umjetnička voditeljka hora Marita Topić pozdravljajući publiku podsjetila je da su već pet dana u Boki, priznala i da su pomalo umorni, jer je iza njih i nastup na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu.
No, umor se u njihovim glasovima nije osjećao. Kroz jednočasovni program publici su pružili raznovrstan repertoar – od dalmatinskih i bokeških klapskih hitova, do nekih inostranih aranžiranih i prilagođenih horskom pjevanju. Tako se mogla čuti i posljednja pjesma kralja popa, Michael Jacksona, posthumno objavljena, duet sa Justin Timberlake-om “Love never felt so good”, koju je hor otpjevao uz korepeticiju Marite Topić za klavirom. Ovom izvedbom hor je zavrijedio gromki aplauz, a publika bis.
Nastup hora “Musica Viva” bio je prvi u Muzičkoj školi, organizovan na inicijativu direktorice Nade Karadžić, koja već uveliko priprema jazz festival koji bi trebalo da se održi u avgustu, a za koji, kako je kazala, već ima potvrđene dolaske renomiranih džezera regiona.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code