Muzej grada Perasta dobio vodič na Brajevom pismu

Muzej grada Perasta dobio vodič na Brajevom pismu

772
0
Podijeli

Promocijom veoma važnog projekta izrade vodiča na Brajevom pismu, uprava JU Muzeji Kotor započinje bogati program obilježavanja 80 godina od osnivanja Muzeja grada Perasta, kazao je na promociji direktor ove Javne ustanove, Andro Radulović.

– Muzej grada Perasta je veoma specifičan, jer se u njemu nalazi toliko vrijednih stvari, a koje opet nisu bile dostupne svima. Upravo u tom pravcu smo i krenuli da djelujemo. Prvo je veliki broj predmeta poslat na konzervaciju, a nakon toga cijeli muzej sređen i obnovljen – naveo je Radulović.

Picerija i restoran

Želja uprave JU Muzeji Kotor bila je da sređena muzejska građa bude dostupna svima, pa su za potrebe OSI populacije napravljene najprije pristupne rampe, zatim je za njih adaptiran toalet, pa izrađeni vodič na Brajevom pismu. U planu Uprave je i izrada audio vodiča.

Sve aktivnosti  finasirane su sredstavima dobijenim na dva konkursa kod Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Vodič kroz Muzej grada Perasta dio je izdavačke djelatnosti Muzeja grada Perasta u 2015. godini. Njegovo uređivanje i štampu na Brajevom pismu, organizovao je Savez slijepih Crne Gore.

Na promociji su govorili direktor Muzeja, Andrija Radulović, izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore, Goran Macanović, zatim predsjednik Organizacije slijepih za Kotor, Tivat, Herceg Novi i Budvu, Rajko Knežević, kao i bibliotekarka u Muzeju, Biserka Milić kao koordinatorka projekta.

Promociji su prisustvovali članovi Organizacije slijepih za Kotor, Tivat, Herceg -Novi i Budvu, sa pratiocima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code