MUZIČKI FESTIVAL MLADIH CRNE GORE S 1350 UČESNIKA

MUZIČKI FESTIVAL MLADIH CRNE GORE S 1350 UČESNIKA

100
0
Podijeli

Muzički festival mladih Crne Gore, koji traje četiri decenije, opet će kao lani biti priređen u Herceg Novom, od 23. do 26. aprila.

Organizator je Muzička škole, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, Ministarstva kulture, Opštine Herceg Novi i firme Portonovi .
Na festivalu će nastupiti oko 1350 mladih umjetnika iz Crne Gore u devet disciplina: 10 horova, kamerni sastavi, kamerni duo, gudački instrumenti, gitare, solo violine, harmonike, vokalno i vokalno instrumentalni sastavi…
Koncerti Muzičkog festivala mladih Crne Gore održaće se na četiri lokacije: u sali Muzičke škole, crkvi Svetog Jeronima, Ruskoj galeriji, galeriji Josip Bepo Benković.
Kako je za Radio Jadran izjavila direktora Muzičke škole Herceg Novi, Nada Karadžić tokom trajanja festivala očekuju veliku posjetu, što je dobro i za Muzičku školu i za grad. Ona ponosno ističe da je Muzička škola Herceg Novi drugi put domaćin ovog festivala, što je veliki uspjeh i priznanje, jer se svake godine festival održava u drugom gradu.
S obzirom da se Muzička škola Herceg Novi pokazala kao izuzetan domaćin prošle godine, Zajednica Muzičkih škola Crne Gore je odredila i ove godine Herceg Novi kao mjesto za održavanje ovog festivala.
Svečano otvaranje zakazano je 23.aprila u Sali Muzičke škole u Starom gradu, sa početkom u 20 časova.
Muzički festival mladih Crne Gore pokrenula je Zajednica Muzičkih škola prije 41 godinu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code