Myba superyaht show u Porto Montenegru: 22 super jahte i 120 brokera

Myba superyaht show u Porto Montenegru: 22 super jahte i 120 brokera

881
0
Podijeli

Na drugom eskluzivnom MYBA Pop-Up Superyacht Show, od 2. do 4. septembra u Porto Montenegru okupiće se Dvadeset i dvije superjahte dužine između 24 i 58 metara, te preko 120 brokera, kapetana, agenata, zastupnika i predstavnika jahting industrije iz cijelog svijeta.

portomne press 010916Sajam organizuju nautički centar Porto Montenegro i prestižna međunarodna asocijacija jahting brokera MYBA, sa namjerom da stručnoj javnosti predstave sve prednosti ovog područja za razvoj industrije čarterovanja jahti.

Na impozantnoj listi su Lord of the Seas (58m), JoyMe (49,91m), Reve D’Or (46m), Daima (42,5m), a pridružuju im se i neka od najznačajnijih imena svjetske jahting i čarter industrije, poput kompanija Fraser, Burgess, Ocean Independence, Northrop & Johnson, CharterWorld, Camper & Nicholson, YCO, IYC, Bluewater, CSO Yachts i Edmiston.

–      Za drugu ediciju ovog skupa jahting industrijalaca imamo preko 120 izlagača, što predstavlja 60% više delegata u odnosu na premijerno izdanje prošle godine. Oni dolaze iz Velike Britanije, Monaka, Sjeverne Amerike, Njemačke, Španije, Italije. Izuzetno mi je zadovoljstvo naglasiti za čak  30% učesnika čine regionalne kompanije, uključujući i bokeške lokalne privrednike, što nam je bio jedan od ciljeva – kazao je direktor MYBA Pop- Up Superyacht događaja u Porto Montenegru, Billy Canellas, na press konferenciji.

Predsjednica Opštine Tivat, prof. dr Snežana Matijević, istakla je da tivatski preduzetnici prate trendove, prate potrebe marine koja raste kao integralni dio Tivta:

–      Upravo ovakva saradnja spona je koju moramo jačati i koja nam donosi prosperitet i uspjeh. Pomorska tradicija ovog kraja je duga, bogata i intrigantna, i ona danas kroz industriju superjahti poprima neke nove oblike, ali ostaje jednako upečatljiva i važna. Posebno napominjem da ću podržati svaku inicijativu, svaki projekat koji obogaćuje turističku ponudu grada u post i predsezoni, istakla je Matijević.

Posljednjih sedam godina predivno kruzing-okruženje Crne Gore i Hrvatske, uz crnogorsku legislativu povoljnu za jahte i činjenicu da je Crna Gora van EU poreskog sistema, čine da broj jahti koje rade čartere na Jadranu eksponencijalno raste, i ono što je još bitnije vlasnici i kapetani brodova biraju da ostanu u Porto Montenegru kao svojoj godišnjoj bazi.

–      MYBA događaj daje priliku kako bi jahting brokeri, naši članovi i klijenti dobili najbolje moguće odgovore na svoje potrebe, te da se Jadran i Boka Kotorska promovišu kao idealna kao čarter-destinacija. Ovaj događaj, u terminu koji sada imamo, daje dodatnu vrijednost, jer produžavamo sezonu u najboljem mogućem smislu – dodao je direktor marine Porto Montenegro Tony Browne.

Tokom ovog nesvakidašnjeg nautičkog događaja biće i dosta društvenih, kao i zabave u rekonstruisanom Jaht klubu Porto Montenegro, krstarenje u akvatorijumu Boke, koji su idealna prilika za umrežavanje nautičkih predstavnika, ali i prezentaciju Tivta i Crne Gore kao atraktivne jahting destinacije.

Svečano otvaranje MYBA-e najavljeno je u subotu, 3. septembra  u 11 h na mulu 1, u Porto Montenegru.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code