Na 10. Kupu Mimoze u streljaštvu zlatni Cernogoraz

Na 10. Kupu Mimoze u streljaštvu zlatni Cernogoraz

0
Podijeli

Olimpijski šampion iz Londona 2012, Giovanni Cernogoraz, pobjednik je tradicionalnog 10. Kupa Mimoze u streljaštvu – disciplina olimpijski Trap, organizovanog u okviru sportskog programa 49. Praznika mimoze.

Foto: HaloPix/PIXSELL

U jakoj konkurenciji, teže od očekivanog, Cernogoraz je trijumfovao ispred Slovenca Alena Furlana, tijesnim rezultatom 39:38.

Picerija i restoran

Cernogoraz je ubjedljivo vođstvo nakon kvalifikacija, gdje je bio dominantan sa 113 pogodaka, ugrozio tokom Finala na novih 50 meta, jer po propozicijama na finalnih 50 meta svi strijelci kreću od nule. Takvu priliku su iskoristili ostali takmičari, prije svih Furlan, koji je do posljednjeg goluba prijetio Cernogorzu za titulu, pa je praktično odlučio posljednji golub i promašaj Furlana.

Isto tako, domaći teren su dobro iskoristili Dragan Mrkajić i Nikola Perišić iz Herceg Novog koji su zauzeli 3. odnosno 4. mjesto, dok je Jovica Marković iz SK Budva bio petoplasirani. Ekipno su ubjedljivo trijumfovali gosti iz Hrvatske (Cernogoraz, Furlan, Ravalico), ispred SK Budva (Marković, Stanišić, Tomo Mandić), dok su Novljani (Mrkajić, Perišić, Krivokapić) ovog puta morali da se zadovolje bronzanom medaljom.

Probleme drugog dana takmičenja strijelcima su stvorile vremenske prilike, odnosno jak vjetar i veliki pad temperature.

Na 10. Kupu mimoze učestvovala su 23 strijelca iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Crne Gore, dok su najavljeni gosti iz Srbije u posljednjem trenutku odustali zbog loših vremenskih prilika.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code