Na 23. HAPS-u najbolje Sarajlije sa “Fistikom”

Na 23. HAPS-u najbolje Sarajlije sa “Fistikom”

2
Podijeli

Prema ocjenama publike najbolja predstava glavnog programa 23. HAPS-a, prema ocjenama publike je „Fistik, ili san o Suncu, Mjesecu i još nekim sitnicama“, Narodnog pozorišta iz Sarajeva. Ona je dobila ocjenu 4,70, obavještavaju organizatori.

Foto: Sulejman Omerbasić

Publika je na ovaj način imala priliku prvi put da ocjenjuje predstave glavnog programa, za čiju je selekciju bila zadužena Milina Kovačević.

Picerija i restoran

Nešto nižu ocjenu, 4,67 zavrijedila je „Šćeri moja“, Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice.

Predstava „Bajkoholik“, Nezavisne pozorišne trupe iz Beograda je trećerangirana sa ocjenom 4,27.

Predstava Gradskog pozorišta Scena Gorica iz Velike Gorice, „I živjele su sretno“, kojom je zatvoren 23. HAPS, ocijenjena je sa 4,23.

Predstava „Za umrijet od smijeha“ Teatra Rugantino i pozorišta Planet Art iz Zagreba na dnu je ljestvice ovogodišnjeg HAPS-a, sa ocjenom 3,78.

HAPS su činila 3 segmenta: glavni program ( sa 5 večernjih predstava ), program za najmlađe HAPSIĆ ( od najavljene 3, odložena je predstava Modro blago ) i prateći program ( predstavljanje knjige „Četiri ludila“ Miloša Latinovića, likovne i strip radionice, koncert Exodusa ).

Organizatori 23 HAPS-a bili su JUK Herceg fest i NVO Hercegnovsko pozorište, uz finansijsku podršku Opštine i TO Herceg Novi. U realizaciju programa uloženo je 30 hiljada eura, podsjećaju iz Hercegnovskog pozorišta.

Preostaje još da sami analiziraju umjetničke domete ovogodišnjeg izdanja festivala, kao i posjetu programima, uz obrazloženje zašto je izostala tradicionalna nagrada Miloš Šami. Nju je lani za doprinos i afirmaciju HAPS- a, nakon predstave Voz, Zvezdara Teatra, dobio Vojislav Brajović.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code