Na „crnoj listi“: „Vektra Boka“ dužna 3,1 milion, „Mješovito“ 162 hiljade eura

Na „crnoj listi“: „Vektra Boka“ dužna 3,1 milion, „Mješovito“ 162 hiljade eura

6
Podijeli

Hercegnovska preduzeća „Vektra Boka“ i „Mješovito“ našli su se na najnovijoj tzv. „crnoj listi“ 200 poreskih dužnika koji ukupno duguju 71,5 miliona eura. Od toga je 88 obveznika, sa 41,72 miliona eura duga, obuhvaćeno reprogramom, u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja, prenosi agencija Mina business.

„Vektra Boka“ i „Mješovito“ obuhvaćeni su reprogramom, a duguju 395,8 odnosno  162,2 hiljade eura. „Vektra Boka“ našla se i na listi najvećih dužnika po neplaćanju poreza i doprinosa na zarade, odnosno lična primanja, a duguje 2,7 miliona eura.

Picerija i restoran

Na novoj listi PU i Ministarstva finansija, sa presjekom stanja na januar, nalazi se 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost (PDV), na dobit, na promet nepokretnosti i koncesija.

6 Komentari

 1. Je…a vas Boka.Crna Gora.Srbija.COVJEK JEUBIO NOVSKI TURIZAM.1200 ZAPOSLENIH DOVEO DO PROSJACKOG STAPA.DUZAN BOGU NARODU,SVIMA OSIM VLADI CG I PORESKOJ UPRAVI.

 2. Zašto niko ne iznese ugovor pred javnost? Da li je tačno da u ugovoru postoji klauzula da u koliko se ugovor raskine država je dužna Barkobiću da isplati 17 miiona eura ?Zašto nova vlast ne pokrene kod tužilaštva pitanje ugovora ?

 3. Velikom “strateškom investitoru,uništitelju Hercegnovskog turizma, gospodinu Brkoviću država i poslije 10 godina pomaže da opljačka i ovo malo imovine što je ostalo. A gdje su obećanja opštinske vlasti da će se ovaj korupcionaški Ugovor raskinuti?

  18
  1
 4. Žalosno je da jedan od privrednih simbola grada, što je nekada bila HTP Boka, ne može da iole vrati stari sjaj makar u ovom smanjenom kapacitetu. Privatizacija se ispostavila jako pogrešna, iako je svima jasno da je osnovni razlog propadanja u stvari period sankcija koji je nažalost najviše uticao na turizam u Herceg Novom. Najžalije mi je radnike i rasprodate i srušene objekte ovog preduzeća koji su bili na svim udarnim lokacijama grada.
  “Boka…. tamo gdje mašta ne prestaje” je nekad bio slogan preduzeća 🙁

  36
  2
  • Poštujem vašu iskrenu brigu i ogorčenost.
   Ali odakle vadite sankcije UN 92-95 godine, a Boka je prodata 2007.
   Pa Hrvatska je u to vrijeme imala ratni sukob sa velikim razaranjima, pa je nakon toga gotovo čitava hotelska infrastruktura prodata eminentnim uglavnom stranim kompanijama, obnovljena, radi i upošljava domicilno stanovništvo.
   Pa ni mi ništa drugo ne tražimo.

   15
   1
   • Naravno, privatizacije u Hrvatskoj su značajno bolje odradjene – reklo bi se strateški bolje, sa jasnijim zadacima za investitore. Mada i u Hrvatskoj i te kako postoji primjera neuspješnih privatizacija. Čak je tamošnja javnost više protestvovala protiv nekih privatizacije nego što se dešavalo kod nas, dok su im čak i danas neke provatizacije u toku.
    Po meni jedna od bitnih stvari je da se Hrvatska u poslednjih 20 godina značajno infrastrukturno uzdigla: aerodromi, autoputevi, energetika itd dok je svima jasno u kojoj smo mi fazi.
    Ali opet pored svega toga žalosno je da jedan Hotel Plaža u centru grada ne može da ostvari dovoljan broj noćenja da se makar za neke kongrese ili sajmove otvori u toku zime, i da ljeti ne bude najnekvalitetniji hotelski smjestaj u našem gradu.

Ostavite komentar

*

code